Es signen els primers convenis de col·laboració amb comunitats de propietaris d'aparcaments d'iniciativa veïnal

Annabel Botello - 25/11/2009 15:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=292

L'alcalde Badalona va signar el passat divendres al Centre Cívic de La Salut, amb la presència del regidor del districte, Pablo Hernán, nou convenis de col·laboració amb comunitats de propietaris d'aparcaments d'iniciativa veïnal. Es signaran encara més convenis de les mateixes característiques a les comunitats que falten.

Molts veïns i veïnes de Llefià van tenir la iniciativa i la capacitat d'autofinanciar la construcció de molts aparcaments subterranis privats a llocs amb molta densitat de població, i ara l'ajuntament ho ha aprovat i s'encarregarà del seu manteniment. Altres comunitats de propietaris s'hi afegiran quan es completi la tramitació necessària amb els mateixos drets i les obligacions pactades. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha explicat que es crearà una comissió Veïns-Ajuntament per continuar avançant en aquesta línia de treball i mantenir la col·laboració dels veïns per poder millorar més espais de la ciutat també molt densament poblats. També ha anunciat que en una propera Junta de Govern es podrà desencallar la problemàtica de l'ús dels ascensors a l'aparcament Verge de la Salut per la demanda de la connexió elèctrica definitiva.

Aquests aparcaments d'iniciativa veïnal van ser una experiència de participació ciutadana modèlica a Catalunya, nascuda a Badalona, i ha fet obtenir diversos premis i reconeixaments, com per exemple l'atorgament de la Creu de Sant Jordi l'any 2003.