'30 anys d’avanços, 30 anys de reptes' en el Dia Mundial de la Sida
La plaça de la Vila acollirà a les 19.00 hores la lectura del Manifest; la Fundació Lluita contra la Sida farà la segona gala benèfica per recaptar fons
Redacción/C.B - 01/12/2011 05:48
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3063

L'1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida i Badalona se suma als actes de informació i conscienciació celebrats aquest dia. Enguany, aquesta data arriba  sota el lema '30 anys d'avanços, 30 anys de reptes' amb l'objectiu de reconèixer els avanços assolits en els coneixements i el tractament de la infecció, però, també posant de manifest que cal ser conscients dels reptes que encara hi ha en l'àmbit de la prevenció, el diagnòstic precoç i l'abordatge social que eviti qualsevol forma de discriminació.

A Badalona, l'acte central de celebració d'aquesta jornada tindrà lloc aquesta tarda, a les 19.00 hores, a la plaça de la Vila, on es llegirà el Manifest del Dia Mundial de la Sida, es farà una encesa d'espelmes i una llançada de globus. La lectura del Manifest anirà a càrrec del quart tinent d'alcalde de l'Àmbit d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament de Badalona, Juan Fernández. L'acte també comptarà amb la presència del regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez.

Amb aquest acte l'Ajuntament de Badalona vol manifestar el seu compromís per continuar treballant amb el conjunt de la ciutadania per promoure polítiques d'atenció integrals que millorin la resposta que es dóna a la Sida. L'objectiu és potenciar estratègies educatives que ajudin a difondre valors positius entre els ciutadans i a promoure actituds que evitin comportaments de risc i discriminatoris en relació amb el VIH. També es vol fer un reconeixement al compromís i esforç de molts ciutadans, entitats com VIH-DA, i serveis de la ciutat pel treball que cada dia fan des dels diferents centres educatius, de salut i serveis socials i altres espais i entitats ciutadanes.

Segona gala benèfica

D'altra banda, i després de l'èxit assolit a la primera gala benèfica organitzada per la Fundació Lluita contra la Sida, aquesta entitat celebrarà la segona edició d'aquesta gran festa per recaptar fons destinats a recaptar fons per a la investigació. Des de l'organització han llançat el seu desig de superar les xifres de l'any passat, quan es van recaptar 368.000 euros.

Miguel Bosé i Eugenia Silva tornaran a ser els padrins de la Gala que se celebrarà a l'Hotel W i comptarà de nou amb el suport de representants del món de la ciència, la cultura i l'empresa, així com nombroses cares conegudes.

Fundació Lluita contra la Sida

La Fundació Lluita contra la Sida és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’assistència, la recerca i la docència en el camp del VIH i la sida. Està integrada per professionals de diverses disciplines sanitàries, i es va crear a partir de la Unitat VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti). Està dirigida pel doctor Bonaventura Clotet.

Els diners recaptats a la primera gala han servit per finançar 9 estudis sobre el VIH: sobre eradicació, resistències als antiretrovirals, la toxicitat d'aquests, la interacció amb altres tractaments, la coinfecció amb altres virus i l'avaluació de vacunes preventives, entre uns altres. L'objectiu d'aquest any és superar aquesta xifra i seguir així investigant i ajudant a les persones que viuen amb el VIH.

Fotografia: edició del 2009 del Dia Mundial de la Sida