Joves d’Òmnium aplega a més de 100 persones a la Plaça de la Vila en el primer Badacanta
Durant 4 hores el karaoke ha servit per reivindicar l’ús social del català
Redacción/ Foto: TS - 19/12/2011 13:44
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3153

Els joves d'Òmnium Cultural han organitzat aquest diumenge 18 de desembre, el primer karaoke en català obert a tothom, el Badacanta. Coincidint amb un festiu d'obertura comercial autoritzada, Òmnium ha aplegat a la Plaça de la Vila a gent d'edats i orígens diversos per cantar en català o per seguir els més atrevits que han pujat a l'escenari.

El repertori disposava de més de 60 cançons, però alguns temes han sonat de manera repetida durant tota la tarda. Boig per tu (Sau), Jennifer (Catarres) i Sense tu (Teràpia de Shock) han estat les cançons que més participants han escollit. Però hi ha hagut varietat en els temes que han anat sonant, destaca també l'èxit de cançons clàssiques de la Trinca o Serrat així com també clàssics del rock català com Lax'n'busto o Sopa de Cabra.

Al voltant de dos quarts de nou del vespre Badacanta va culminar amb un sorteig de regals entre tots els participants, independentment de la qualitat musical de les seves actuacions. Es van repartir 25 premis amb un valor al voltant de 900 euros, gràcies a la col·laboració de molts comerços del Centre, el Progrés i Casagemes. El lliurament de premis als guanyadors es farà entre nadal i cap d'any, en una data per concretar. Mentrestant, des d'avui, es podrà mirar a través de la pàgina el llistat de guanyadors.

Per altra banda, el vídeo promocional del Badacanta ha superat les 800 visualitzacions úniques a Youtube i a Twitter l'etiqueta #Badacanta va ser de les més utilitzades ahir entre els microbloggers de la ciutat, segons expliquen des d'Òmnium. Durant aquesta setmana els Joves d'Òmnium penjaran imatges i vídeos de les diverses actuacions per tal que els participants puguin tornar a veure fragments de les seves actuacions.

Badacanta ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Badalona i la Direcció General de Política Lingüística i el patrocini de més d'una vintena d'establiments que han col·laborat al sorteig final.

Amb el Badacanta, Òmnium, expliquen "reafirma el seu compromís amb l'extensió de l'ús social del català".