Detingudes tres persones que es van enfrontar a la Guàrdia Urbana
Ha estat després que aquesta els aturés perquè el conductor circulava sense llums i va intentar fugir
Redacción - 10/01/2012 05:38
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3244

Ampliació_La Guàrdia Urbana de Badalona va detenir la nit de divendres a dissabte passat a dos homes i una dona que es van enfrontar durament als agents de la Unitat Omega després que aquests van aturar el vehicle en el que viatjaven per circular sense llums i per haver intentat fugir. Les detencions, segons fonts oficials, es van fer pels presumptes delictes d'atemptat als agents de l'autoritat, resistència, i per desobediència als mateixos agents, i una d'elles també pels danys ocasionats a un dels agents i a un vehicle policial. Dels tres detinguts, dos resideixen a Badalona i el tercer a L'Hospitalet de Llobregat.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha explicat avui que l'Ajuntament estudia personar-se com a acusació particular en aquest cas, donats els perjudicis causats pels detinguts. "Els delinqüents han d'entendre que a Badalona no tenen impunitat i que l'Ajuntament no es quedarà de braços creuats si s'agredeix a la Guàrdia Urbana", ha manifestat l'alcalde. Xavier García Albiol, ha explicat també que l'actuació de la Unitat Omega s'emmarca dins de la millora de la vigilància nocturna a la ciutat. "Hem incrementat la vigilància nocturna, i estem posant una especial atenció en els problemes de consum d'alcohol al carrer i en la seguretat del trànsit", ha afirmat.

Els fets

Els fets van passar a les 3.30 de la matinada de divendres a dissabte, quan els agents de dues dotacions de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona van detectar un Chevrolet Kalos que circulava sense llums pel carrer d'Aribau, -en el límit dels barris d'Artigues i Llefià-. Els agents de la Guàrdia Urbana es van detenir per indicar al conductor aquesta circumstància, moment en que aquest va optar per fugir marxa enrere durant uns 100 metres, fins que es va haver de d'aturar per no xocar amb un altre vehicle.

Dos dels agents van procedir a la identificació del conductor, que va manifestar que no tenia permís de conduir. A partir d'aquest moment, dos dels sis ocupants del vehicle van sortir del vehicle i van agredir a diferents agents amb cops de puny i puntades de peu, però van poder ser reduïts.

Posteriorment també va baixar del vehicle una dona, germana d'un dels anteriors, que també va agredir a un altre dels agents. Tots tres van ser detinguts per atemptat als agents de l'autoritat.

Un dels tres individus, a més, i segons fonts de la GU va mostrar una forta resistència en el moment de la detenció i va arribar a trencar a cops de peu una de les finestres del vehicle policial que l'havia de traslladar. Per aquest motiu, la Unitat Omega va avisar a la central de comandament i es van presentar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra. Quan els agents van intentar baixar al detingut del vehicle per introduir-lo en un altre vehicle policial i poder fer el trasllat, aquest va continuar resistint-se i donant puntades de peu, amb una de les quals va trencar un dit de la mà a un dels agents de la Guàrdia Urbana.

D'altra banda, el Chevrolet Kalos en el qual viatjaven els detinguts va quedar immobilitzat, ja que el conductor no tenia permís de conduir, i s'han instruït diligències per un delicte contra la seguretat del trànsit.