Club d'Escacs Sant Adrià: 'La última dècada ha sigut la de màxima esplendor'
Parlem amb Daniel Gómez, responsable del Club, del VII Open que ja ha començat
Redacción/Foto: Ajuntament Sant Adrià - 16/04/2012 04:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3765

Aquests dies s'està vivint el VII Open d'Escacs Ciutat de Sant Adrià, en que consisteix?

Es tracta d'un torneig d'escacs en categoria Open, és a dir, vàlid per ranking (elo) internacional, estatal i català. Són nou dies de joc (diumenges al matí entre el 15 d'abril i el 10 de juny).

Com és el sistema de joc?

Es juga mitjançant el sistema suís, això vol dir que cada partida o ronda hi ha un punt en joc i a cada ronda van jugant els jugadors amb contrincants que tenen els mateixos punts. Al final de les rondes guanya qui te mes punts. Pel que fa al ritme de temps és el clàssic o lent amb 90 minuts per jugador i un increment de temps per jugada realitzada de 30 segons.

Quanta gent participa?

Abans del cap de setmana hem estat sobre els 80 participants. Segons el ritme d'inscripció esperem entre 85 i 100 jugadors.

De quin perfil (edats..)?

Entre els 10 i els 80 anys.

Hi ha molta tradició d'Escacs a la ciutat?

Si i, a més el Club d'escacs Sant Adrià ha estat a la Divisió d'Honor (màxima categoria) entre els anys 2003 i 2010.

A més aquest any esteu d'enhorabona, el club commemora el seu 50è aniversari, quin balanç feu d'aquests 50 anys?

Un balanç molt bo, a on, encara que hi hem passat millors i pitjors èpoques, la última dècada ha sigut la de màxima esplendor, amb grans èxits tan a nivell col·lectiu com a individual d'alguns dels membres del club, amb varis campionats de Catalunya, bones actuacions estatals i, inclús un 40è classificat europeu.

Teniu pensat fer algun acte especial per commemorar aquests 50 anys?

A finals d'agost fer un Torneig internacional d'escacs Actius (partides compreses entre els 15 i els 60 minuts per jugador), amb l'espera de més de 200 participants, dels quals, uns 50 de Mestres Internacionals (amb els actes del mil·lenari de Sant Adrià) XII OPEN INTERNACIONAL D'ESCACS ACTIUS FESTA MAJOR DE SANT ADRIÀ. Els dies 28 i 29 d'agost.
També el XV Open d'escacs de partides ràpides CE Sant Adrià (9 partides amb 5 minuts per jugador de temps), amb els actes de la 9ª Jornades de l'Esport de la Diputació de Barcelona, el pròxim 3 de juny a la tarda.

Quin es l'objectiu del Club?

Divulgar i fomentar l'esport dels escacs i la ciutat de Sant Adrià arreu. També inculcar les virtuts dels escacs per la vida i els estudis (càlcul, concentració, psicologia....)