Doblet de set i una diada amb futur
Els Castellers de Badalona han actuat a la plaça Major de Guissona juntament amb la colla local, els Margeners de Guissona, i els Xics de Granollers
Redacción - 23/04/2012 04:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3817

Els Castellers de Badalona han actuat a la plaça Major de Guissona juntament amb la colla local, els Margeners de Guissona, i els Xics de Granollers.

L'actuació estava prevista per a poder portar tres castells de set, però segons els castellers, una baixa del pilar ha fet que els castells amb agulla s'haguessin de posposar. Tot i així, la diada s'ha aprofitat, expliquen, per a treballar amb la vista posada al mes de maig, a la festa major de la ciutat.

A primera ronda, i després de dos pilars de quatre d'entrada, el quatre de set ha estat el castell escollit. Amb el tronc del quatre de set amb agulla, s'ha treballat el castell amb la intenció d'encabir-hi un pilar a dins, i s'ha pogut fer sense els membres del tronc i canalla necessaris per a aixecar l'agulla. L'execució del castell,afirmen els micacos, "tot i que un pèl lenta per la pujada de l'acotxador, ha estat excel·lent, si bé les mides per la part de dalt no eren gaire bones, s'ha pogut descarregar sense cap complicació i amb placidesa".

A segona ronda el tres de set ha estat un còpia del seu precedent. Prescindint del tronc necessari per al pilar, el tres s'ha executat més àgil que l'anterior, i, per la mateixa composició de l'estructura, amb unes mides més bones. La descarregada ha estat també "plàcida i sense complicacions".

A tercera ronda venia el castell més baixet però no menys important. El cinc de sis ha estat la aposta final. Si bé fa unes setmanes el cap de colla va anunciar que el cinc de set no seria una opció per la diada de maig, sembla que els assajos diuen el contrari. Amb un recanvi de peces l'estructura torna a funcionar i les proves fetes sembla que demanen a crits un pis més. Així doncs, i també pensant en els set pisos, el cinc de sis s'ha alçat. Els segons grans, propis d'un cinc de set, portaven a sobre un pis de terços molt lleuger, el quarts propis d'un cinc de set. La canalla, amb canvis a la part de dalt, també "ha fet molt bé la seva feina, i tot i que la rengla quedava un pèl allunyada de la torre per les seves reduïdes mides, això no ha estat un inconvenient per a una travessada àgil i ràpida. Una execució perfecta per a una donar més confiança amb l'estructura del cinc" tal i con expliquen els castellers.

Ja per acabar el pilar de cinc no s'ha pogut lluir avui a plaça, però ha servit per a estrenar dos pilars de quatre. Si bé l'actuació anterior, a Guissona, suposava desaccelerar per a treballar troncs amb futur, aquest futur, asseguren ha arribat avui. "Els castells de set, amb estrenes tant a canalla, com a tronc, com a pinya, han mostrat una bona cara i tot plegat, tot i no haver pogut portar un castell de set amb agulla, aporta molt bones sensacions de cara a les festes de maig.

Espera unes setmanes molt intenses a la colla que, després de un doblet d'actuacions a Badalona la setmana que ve, s'endinsa totalment a les festa major de maig, on cercaviles, actuacions i la diada del diumenge 13 de maig marcaran un tempo on no es pot badar.