La Fira de Sant Jordi d'aquest 2012 es tanca amb un èxit de participació
Els problemes de trànsit de primera hora del matí degut al tall de Francesc Layret s'obliden per donar pas a l'ambient festiu
Badanotis/Edició: CB - 24/04/2012 07:06
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3825

La nova Fira de Sant Jordi que enguany ha ocupat tot el carrer Francesc Layret tallant-lo al trànsit durant tota la diada ha tancat les seves portes amb un gran èxit de participació així com una bona acceptació per part del públic, i dels paradistes, llibreters, floristes, i enguany també entitats i comerços.

La Fira, de fet, estava pensada amb uns objectius molt clars "volem donar vida a la ciutat, aconseguir que els veïns i veïnes de Badalona no hagin de marxar a Barcelona per gaudir del Dia de Sant Jordi sinó que es quedin a la seva ciutat i trobin una bona oferta d'oci i cultura aquest dia". I de fet des de l'Ajuntament s'assegura que la continuïtat d'aquesta nova fira, que ha estat oberta des de les 10 del matí fins a les 20.30 hores de la tarda, depèn de l'acceptació de la gent, la qual es pensa que ha estat d'un 80%.

Durant la fira de Sant Jordi hi han hagut entitats molt actives com el Círcol i Òmnium Cultural, entitat que ha fet una extensa programació per tal de promocionar la cultura i la llengua catalana. 

També, en el marc d'aquesta fira de Sant Jordi la Coordinadora Popular de les Festes Alternatives ha presentat la Festa Major Alternativa que es portarà a terme aquest mes de maig sota el lema 'Les festes són vives, el futur és nostre'. I d'altres locals com el Sarau ZERO8911 han presentat la seva oferta, així com la iniciativa 'El badaloní de l'any' juntament amb el setmanari El Tot.

Aquesta casa, Badanotis, ha tingut presència a aquesta Fira de Sant Jordi, portant a terme entrevistes al seu estand, amb selecció de fotografies, així com promocionant el joc 'Segueix la Història' el qual ha tingut força participació.

Un dels aspectes que durant la fira ha rebut crítiques ha estat el fet de què l'alcalde de Badalona ha repartit fotos amb la seva signatura entre els assistents. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha aclarit al diari El Punt que les fotos estan pagades amb diners del grup municipal del PP, i què només són una mostra de simpatia amb la gent.