El Port acull diumenge la II cursa de 5 quilòmetres com a prèvia a la cursa popular del maig
L'organitza la Unió Gimnàstica Esportiva de Badalona i servirà per recaptar menjar per al Banc d’Aliments
Redacción - 26/04/2012 05:26
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3839

La Unió Gimnàstica Esportiva (UGE) de Badalona, amb la col.laboració de Marina Badalona, entre altres, ha organitzat per segona vegada, amb un important èxit de convocatòria -a hores d'ara 1.338 inscripcions- , 'Els V de Badalona', una cursa atlètica amb un circuit innovador a la ciutat, el recinte portuari per a les categories mitjana i mini, i el port i diversos carrers de la façana marítima per al circuit dels cinc quilòmetres. Aquesta cursa es consolida arran de la demanda dels grups d'entrenament que la UGE va organitzar fa dos anys per ajudar atlèticament a totes les persones que es volien preparar de cara a la cursa popular de Badalona, la cita clàssica de les festes de maig fixada, enguany, per al 13 de maig.

Als 'V de Badalona' s'han inscrit 1.338 persones distribuïdes per edat. Així, a les 10.00 hores està previst l'inici de la cursa principal, la de de cinc quilòmetres, que té el punt de sortida i d'arribada (com la resta) en el Moll de Capitania i que recorre part de la façana marítima. A les 11.00 hores se celebrarà la carrera "mini" de 350 metres de recorregut i que transcorrerà íntegrament a dins del recinte portuari, en el Moll de Capitania. És per a nens i nenes nascuts entre el 2003 i l'any 2006 (es faran quatre grups, per gènere i edat). Finalment, a les 11.30 hores tindrà lloc la cursa mitjana, de 1.600 metres, i que també transcorrerà de manera íntegra pel recinte portuari. En aquest cas, les persones nascudes entre el 1999 i el 2002 correran pels diferents molls, amb entrada i sortida també en el Moll de Capitania i també organitzats en quatre grups (per gènere i any de naixement).

Per educar en l'esport, s'ha convocat a les 9.15 hores en el recinte portuari un servei d'escalfament per ensenyar les pautes que s'han de seguir per minimitzar els riscos de lesions. Ja es va fer una convocatòria prèvia d'aquest estil per conèixer el recorregut la setmana passada. El lliurament de premis es farà a les 12.15 hores en l'esplanada del Moll de Ribera, un dels eixos de l'activitat. Hi ha medalles per als cinc primers classificats de cada categoria i sexe i una medalla de participació per a tots els corredors de la categoria mini i mitjana. A més de la bossa promocional que dóna dret la inscripció.

Novetats

Aquesta edició incorpora tres novetats a destacar. La primera, el fet de donar cobertura a cent inscripcions per part de persones desocupades, per evitar que el fet de no estar actius impedeixi participar en la cursa. La segona, també adaptada a la conjuntura de crisi econòmica, la crida a lliurar aliments en el moment de recollir el dorsal de la competició. També es pot fer aquest gest solidari el mateix dia de la cursa per part de qualsevol persona interessada. En el port hi haurà un punt de recollida d'aliments (un quilo de llegums, conserves, llet, oli, pasta...), que se sumarà al lliurat en el moment de recollir els dorsals i es donarà al Banc d'Aliments. Finalment, perquè tampoc el fet familiar impedeixi córrer, s'instal.larà el servei de guarderia durant tot el matí, a un preu simbòlic de 2 euros per infant que faci les activitats a càrrec del Micaquer (tallers i inflables).