Les Festes de Maig ja són aquí
Aquest cap de setmana hi hauran diferents activitats com Trobada de Puntaires, Badagegants, Cercavila Petita, festa del Badiu i Diada Trabucaire entre d'altres
CB - 04/05/2012 03:11
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3892

Aquest cap de setmana arriba farcit d'activitats dintre del programa de les Festes de Maig 2012. Dissabte les més matineres seran les més de 1000 participants de la XXVI Trobada de Puntaires de Badalona que ompliran la Rambla de la ciutat amb demostracions del bell art de les puntes de coixí. Una trobada que encapçalarà l'Associació de Puntaires Montserrat Niubó. La cita començarà a les 10.00 hores. 

També dissabte però a les 11.30 hores començarà la Cercavila Petita, que té per objectiu mostrar els elements festius de la ciutat que poden ser portats per infants i així fomentar la seva participació. Aquest cercavila recorrerà carrers com la Rambla, Prim, Canonge Baranera, Mar i plaça de la Vila. 

Per la tarda del mateix dissabte els ciutadans podran gaudir d'una diada gegantera en clau d'aniversari: El Badagegants. Enguany emmarcat dintre de la celebració dels 30 anys dels gegants en Ripal i la Brunel·la de Mar. Començarà a les 17.00 amb plantada de gegants a la plaça de la Vila, mostra de músiques de gegants i cap a les 18.30 hores tindrà lloc la passejada per diferents carrers fins arribar a la plaça de la Plana on tindrà lloc la XIV Mostra de Balls de Gegants.

I diumenge, més festa

Per diumenge la festa continua i a més amb altre aniversari. El de la Festa del Badiu que enguany fa 50 anys. Començarà a les 10.30 hores al parc de Can Solei on hi haurà activitats per a tota la família. Jocs infantils, tómbola, presència d'entitats, música i ball. Una festa a càrrec de l'associació de veïns del Centre.

A les 11.00 hores Badalona s'escoltarà a tot arreu degut a la Diada Trabucaire. L'inici del cercavila trabucaire tindrà lloc a la plaça Font i Cussó i participaran els Miquelets de Badalona, els Trabucaires de Santa Coloma, la Germandat de Trabucaires Geganters i Grallers de Sant Andreu així com els Trabucaires de Gràcia. El galeig final serà a les 12.00 hores a la plaça de la Vila.

Arts i Música 

La tarda de diumenge estarà dedicada a les arts al carrer. A les 18.00 hores i 20.00 hores la plaça Pompeu Fabra acollirà l'espectacle Circ Pànic 'L'home que perdia els botons'. A les 19.00 hores, a la mateixa plaça tindrà lloc el show de Los Caneca.  I a les 21.00 hores tindrà lloc l'Atempo Circ.

L'Orfeó Badaloní, d'altra banda i amb la col·laboració de L'Oca Underground, sota la direcció d'Óscar Peñarroya, ha preparat una selecció d'obres de Stephen Sondheim, Leonard Bernstein i Claude-Michel Shönberg que, amb l'acompanyament d'una orquestra en directe, farà viure la màgia del millor teatre musical. Serà també aquest diumenge 6 de Maig a les 19.00 hores al Teatre Zorrilla. Les entrades costen uns 6€ i es poden adquirir al local de l'Orfeó Badaloní, Carrer Marina 48 bxos -08912-Badalona.

Imatge: Festa del Badiu de l'any 2011.