Sant Adrià presenta dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics
Amb això la ciutat fa una aposta clara per la conservació del medi ambient
Clara Bayo - 06/05/2012 04:35
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3909

Sant Adrià ha estat la ciutat amfitriona aquest dissabte de la presentació de la posada en marxa de 49 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s'han situat en aparcaments públics del Barcelonès Nord i també de l'Hospitalet de Llobregat. Pel que fa a Sant Adrià compta amb dos punts de recàrrega situats a l'aparcament de la plaça de la Vila. La resta de municipis que participen d'aquesta iniciativa són Badalona (compta amb 24 punts de recàrrega), L'Hospitalet de Llobregat (14), i Santa Coloma de Gramenet (9).

La implantació d'aquesta tecnologia que està coordinada pel Consell Comarcal del Barcelonès a partir d'una subvenció atorgada per l'Institut Català de l'Energia i un projecte desenvolupat amb Barcelona Regional, suposa, segons ha explicat l'alcalde de Sant Adrià, Jesús Maria Canga, "una aposta clara per a la conservació del medi ambient". De fet, tot i que el número de usuaris d'aquest tipus de vehicle encara és molt reduït, el fet de posar a l'abast de la ciutadania aquests punts de recàrrega repartits per les ciutats participants és un punt de partida per ajudar a consolidar el servei. "Si no hi ha punts de recàrrega, difícilment es pot fer ús dels vehicles elèctrics, d'aquesta manera facilitem l'entrada d'aquests cotxes respectuosos amb el medi ambient" explicava aquest dissabte un dels promotors.

El projecte s'ha portat a terme després d'arribar a acords amb les empreses municipals gestores d'aparcaments públics com Regesa Aparcaments i EUSAB en el cas de Sant Adrià i en el cas dels altres municipis, ENGESTUR a Badalona, Gramepark a Santa Coloma, i L'H2010 a l'Hospitalet.

Es dóna el fet de què a Sant Adrià de Besòs a més, compta amb un aparcament on el pagament del consum de la càrrega està integrat en el cost del tiquet de rotació.

El projecte, dissenyat des del Consell Comarcal del Barcelonès considera que els aparcaments soterrats són unalocalització molt apropiada per ubicar aquests punts de recàrrega, atès que es tracta d'unes instal·lacions a on els vehicles poden romandre estacionats el període de temps necessari per carregar la bateria (de 6 a 8 hores). D'altra banda, al estar vigilats faciliten el seu bon ús.

El cost del projecte és de 56.000 euros. La subvenció aportada per l'Institut Català de l'Energia és de 19.000 euros i els 37.000 euros restants els ha aportat el Consell Comarcal de Barcelonès.