La Trobada de Puntaires, la Cercavila Petita i el Badagegants, alguns dels atractius d'aquest dissabte
Badalona gaudeix de les Festes de Maig; ens apropem a alguna de les activitats programades
Clara Bayo - 06/05/2012 06:49
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3910

Aquest dissabte la Rambla de Badalona ha despertat amb olor a cultura tradicional. Primer, les més matineres, les puntaires procedents d'arreu de Catalunya, a qui les esperava un matí de trobada encapçalat per l'Associació de Puntaires Monterrat Niubó. Més de 1000 participants han compartit una jornada on l'art de les puntes de coixí ha estat la protagonista. També però, l'artesania relacionada amb aquest art. Des de l'Associació badalonina valoren de fet molt positivament aquesta trobada.

De manera paral·lela ha tingut lloc un ball, celebració del cinquè aniversari dels gegants Tassi i Mariona, els gegants rèplica de l'Anastasi i la Maria i que formen part de les escoles de Badalona, enguany de les escoles Progrés, Joan Coret i Lola Anglada. 

La Cercavila Petita ha estat l'activitat dedicada als nens i nenes de Badalona amb un recorregut per diferents carrers de la ciutat i una mostra dels elements festius de la ciutat que de fet, poden ser portats per infants. 

La tarda omplia la plaça de la Vila de gegants procedents de diferents ciutats, la plantada de gegants permetia a les famílies conèixer-los de més a prop i gaudir després d'una mostra de músiques de gegants. A partir d'aquí començava una passejada de gegants que els portava a la plaça de la Plana on els balls dels gegants de les escoles donava pas a la XIV Mostra de Balls de Gegants a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona i amb un sentiment molt especial, celebrar els 30 anys dels gegants Ripal i Brunel·la de Mar. Una celebració a la que s'han afegit l'Anastasi i la Maria, en un ball dedicat a tot dos.

Si vols veure el pregó de les festes aquí

Recull d'instantànies de les festes de maig aquí