Badalona fa una aposta clara pels vehicles elèctrics
Posa en marxa 24 punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins d'un projecte del que formen part altres ciutats del Barcelonès Nord i també l'Hospitalet de Llobregat
Clara Bayo - 06/05/2012 06:40
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3911

Aquest dissabte ha tingut lloc la presentació de la posada en marxa de 49 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que s'han situat en aparcaments públics del Barcelonès Nord i també de l'Hospitalet de Llobregat. Pel que fa a Badalona, aquesta compta amb 24 punts de recàrrega situats al aparcaments públics de El Viver, Manel Valls, Pompeu Fabra i Països Catalans. La resta de municipis que participen d'aquesta iniciativa són Sant Adrià de Besòs (compta amb 2 punts de recàrrega), L'Hospitalet de Llobregat (14), i Santa Coloma de Gramenet (9).

La implantació d'aquesta tecnologia que està coordinada pel Consell Comarcal del Barcelonès a partir d'una subvenció atorgada per l'Institut Català de l'Energia i un projecte desenvolupat amb Barcelona Regional, suposa, segons ha explicat el tinent d'alcalde Miquel Jurado, "una aposta clara per a la conservació del medi ambient". Tot i que ha reconegut que encara s'ha de treballar per aconseguir consolidar el servei sobretot pel que fa a preu i prestacions d'aquest tipus de vehicles, tot i això, ha afirmat, "aquesta és una aposta de futur". De fet, tot i que el número de usuaris d'aquest tipus de vehicle encara és molt reduït, el fet de posar a l'abast de la ciutadania aquests punts de recàrrega repartits per les ciutats participants és un punt de partida per ajudar a consolidar el servei. "Si no hi ha punts de recàrrega, difícilment es pot fer ús dels vehicles elèctrics, d'aquesta manera facilitem l'entrada d'aquests cotxes respectuosos amb el medi ambient" explicava aquest dissabte un dels promotors.

El projecte s'ha portat a terme després d'arribar a acords amb les empreses municipals gestores d'aparcaments públics com ENGESTUR en el cas de  Badalona  i en el cas dels altres municipis, Regesa Aparcaments i EUSAB a Sant Adrià, Gramepark a Santa Coloma, i L'H2010 a l'Hospitalet.

El projecte, dissenyat des del Consell Comarcal del Barcelonès considera que els aparcaments soterrats són una localització molt apropiada per ubicar aquests punts de recàrrega, atès que es tracta d'unes instal·lacions a on els vehicles poden romandre estacionats el període de temps necessari per carregar la bateria (de 6 a 8 hores). D'altra banda, al estar vigilats faciliten el seu bon ús.

El cost del projecte és de 56.000 euros. La subvenció aportada per l'Institut Català de l'Energia és de 19.000 euros i els 37.000 euros restants els ha aportat el Consell Comarcal de Barcelonès.