Les entitats juvenils de Badalona no concorreran a concurs públic per gestionar els casals
És la decisió que han pres els casals de joves davant les retallades per part de l'executiu local
CB - 09/05/2012 03:52
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3929

Les entitats juvenils de Badalona se senten "menyspreades", així ho van explicar ahir en roda de premsa. La decisió del govern municipal de retallar el pressupost destinat a la seva gestió així com el tancament de tres dels cinc casals ha estat rebuda com "un atac al jovent de la ciutat". A això se li afegeix el fet de que en el darrer ple municipal es va aprovar una moció, la qual, expliquen, "el govern local ha incomplert".

Però, quina és la seva història? 

Va ser al 1997 quan va néixer el programa anomenat Vadejoves, com a projecte de dinamització juvenil. Ho va fer a través de sis serveis descentralitzats, sis casals situats a diferents barris com Llefià, Lloreda, La Salut, La Pau, Sant Crist i Morera. Aquests serveis de dinamització i treball socio-educatiu estaven gestionats per entitats i associacions (La Rotllana, La Mussara, El Gripau Blau i El Lokal). Fins al 2011, que les entitats gestores, del servei Vadejoves, van iniciar un procés de negociació amb l'Ajuntament per tal d'acordar un nou model de gestió dels casals. 

A partir d'aquí s'inicien, segons expliquen els responsables dels casals, set mesos de reunions, i després de, fins i tot, agafar la paraula al ple municipal i de que s'aprovés una moció de suport als casals de joves, el govern municipal, des de la Regidoria de Joventut afirma la seva voluntat de tancar el 50% dels casals. En aquest sentit, s'ofereix a les entitats que quedarien presentar-se a concurs públic.

Què demanen els joves?

Per una banda, i tal com van confirmar ahir, continuaran en lluita davant la decisió, segons ells "unilateral" del govern local. Les samarretes vermelles, són l'inici de properes accions de protesta. D'altra banda, les quatre entitats que gestionen els tres casals que seguiran funcionant, han anunciat que no concorreran al concurs públic que molt aviat traurà l'executiu.

Demanen que es mantingui el pressupost del 2011, continuar en tots els barris on eren establits. També, lluitaran per aconseguir que l'Ajuntament pagui a les entitats els diners que els deu. En el cas del casal La Mussara, un dels afectats, al barri de Sant Crist, 23.000 euros.