El PSC denuncia l'acomiadament 'sense criteris objectius' de 42 persones per part del govern de Badalona

Redacción - 10/05/2012 02:51
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3938

El PSC de Badalona denuncia que s'estan produint acomiadaments a l'Ajuntament i a les empreses públiques de Badalona que no responen a cap criteri objectiu ni a cap lògica de millora del Servei public.

A Badalona s'han acomiadat 42 treballadors de l'Ajuntament i de les seves societats Municipals, saltant-se els compromisos als que el govern del PP va arribar amb els representants dels treballadors en relació als criteris de reducció de plantilla. "Els Socialistes volem denunciar que aquests acomiadaments responen únicament i exclusivament a un intent del govern de desmantellar els serveis públics en aquells àmbits d'actuació que tenen una importància estratègica en l'activació de l'economia, com són els ens encarregats de la promoció de l'ocupació i de la creació d'empreses", expliquen en un comunicat. Aquests acomiadaments, s'uneixen als ja coneguts de treballadors de l'Ajuntament i de Badalona Comunicació. Aquesta política, diuen els socialistes, no te cap sentit i va en contra dels propis objectius, suposadament prioritaris, marcats pel govern popular en el seu programa.

Els socialistes es lamenten de què el Partit Popular està utilitzant la ciutat com a "exemple de l'aplicació mes contundent de la reforma laboral, aquella reforma impulsada pel PP i que ens ha fet endarrerir, en termes de drets laborals, 50 anys". I expliquen que ells, com a grup municipal estan "al costat de tots els treballadors i les treballadores, com hem fet sempre". Així com cataloguen les polítiques d'actuació del govern local en aquest sentit de fer gala d'un "autoritarisme ranci i retrograd".

El PSC de Badalona està disposat a liderar conjuntament amb els sindicats, les forces polítiques d'esquerra i progressistes, el teixit associatiu i la societat civil, un front comí per frenar aquesta escalada de la política neoliberal, que esta perseguint als treballadors, als joves, als activistes socials i a les persones mes desfavorides, incidint en els factors que contribueixen a aprofundir en la seva vulnerabilitat.

D'altra banda el regidor de recursos interns de l'Ajuntament de Badalona ha explicat al diari El Punt què els ajustos de la plantilla “són necessaris davant la delicada situació econòmica que patim”. I ha assegurat al mateix diari que l'executiu local treballarà per anar reincorporant tants acomiadats com sigui possible, “en la mesura que el context ens ho vagi permetent”.