Aquest diumenge 13 de maig, es farà la Cursa del Dimoni
Aquest any hi ha més de tres mil persones inscrites de totes les edats
Redacción - 10/05/2012 04:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3941

Aquest diumenge, 13 de maig, es celebra la 33a edició de la Cursa del Dimoni, organitzada en el marc de les Festes de Maig de Badalona. La Cursa del Dimoni consta de tres recorreguts: mini, mitjà i gran, que passaran per diversos indrets emblemàtics de la ciutat. Les distàncies a recórrer seran de 1.800, 4.000 i 10.000 metres aproximadament. Tant la sortida com l'arribada és al passeig de la Rambla.

Enguany s'han inscrit més de 3.000 persones: 705 corredors a la cursa del circuit mini, 380 a la cursa del circuit mitjà i 2.000 a la cursa del circuit gran.

Novetats

Com a novetat d'aquest any cal destacar que la recollida del dorsal i del xip es realitzarà durant els dos dies previs a la cursa, a la planta baixa de l'edifici municipal El Viver, situat a la plaça de l'Assemblea Catalunya, 9-12. L'horari de recollida serà divendres 11 i dissabte 12, de 9 a 13 i de 17 a 21 hores, amb l'objectiu d'evitar cues i aglomeracions. Tot i així, com sempre, el dorsal i el xip es podran recollir també el mateix dia de la cursa a partir de les 8 hores i fins a 30 minuts abans de començar.

Una altra novetat d'enguany és que a la cursa gran es faran dos calaixos de sortida, diferenciant als corredors amb marca inferior a 45 minuts que estaran més avançats dels corredors amb marca superior als 45 minuts Es tracta d'un sistema de sortida que situa als corredors en funció del seu temps registrats en altres curses, i que pretén evitar els avançaments i guanyar fluïdesa.

Recorreguts i horaris

Circuit verd - Cursa Mini (Fins a 10 anys) Inscrits: 705 Sortida: 9.30 h. Distància: 1.800 metres. Recorregut: Rambla - Santa Madrona - Joan Peiró - Santa Maria - Prim - Sant Pere - Mar - Rambla.

Circuit blau - Cursa mitjana (D'11 a 14 anys) Inscrits: 380 Sortida: 10.30 h. Distància: 4.000 metres. Recorregut: Rambla - Santa Madrona - Joan Peiró - Sant Bru - Prim - Germà Juli - Via Augusta - Anselm Clavé - Baldomer Solà - Miquel Cervet - Sagunt - Indústria - Sant Isidre - Sant Joaquim - Rambla.

Circuit vermell - Cursa gran (A partir de 15 anys) Inscrits: 2000 Sortida: 10.15 h. Distància: 10.000 metres.Recorregut: Rambla - Santa Madrona - Joan Peiró - Sant Bru - Prim - Germà Juli - Via Augusta - Anselm Clavé - rambla de Sant Joan - avinguda de Salvador Espriu - avinguda del Marquès de Sant Mori - avinguda del Doctor Bassols - carretera Antiga de València - Bernat Metge - Don Pelai - Josep M. de Sagarra - avinguda del Marquès de Mont-roig - rambla del Gorg - Guifré - Tortosa - Indústria - Teixidores - pont de Sant Lluc - passeig del Mare Nostrum - Mar Jònica - Eduard Maristany - Sant Ignasi de Loiola - Sant Isidre - Sant Joaquim - passeig de la Rambla.

L'organització de la Cursa Popular Ciutat de Badalona compta amb la col·laboració de les entitats d'atletisme de la ciutat; Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona i Penya Fondistes Badalona, a més de Marina Badalona, Creu Roja i Voluntaris Badalona. Cal destacar també el suport de la Diputació de Barcelona i de Bankia, San Miguel 0,0, Mc Donald's, Vopi, Font Vella i La Sirena entre d'altres.