L’Ajuntament de Badalona anuncia que modificarà el servei de dinamització juvenil VadeJoves

Redacción - 09/05/2012 23:12
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3942

Després de què les entitats juvenils anunciessin en roda de premsa el seu malestar davant les retallades que patiran els casals de joves i el programa VadeJoves, el govern local, a través de la regidoria d'Educació, ha enviat un comunicat explicant la seva intenció modificar aquest servei de dinamització juvenil, per tal, segons diuen des de l'Ajuntament "d'optimitzar els recursos existents i crear un nou servei que s'obri a totes les entitats juvenils i també als joves no associats del municipi, creant un model més obert i participatiu".

De fet, el regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha remarcat que amb el nou model "no es tanquen locals, sinó que les entitats que estiguin interessades en desenvolupar projectes podran continuar utilitzant els locals que no tinguin un marc contractual". És a dir, que en aquests locals "l'Ajuntament continuarà proporcionant a les entitats la infraestructura bàsica necessària, però no es traurà a concurs la gestió per part d'una entitat en concret". Afirmen que la voluntat del Govern municipal és mantenir tots els espais joves oberts, creant un model mixt. "D'una banda" expliquen, dotarien d'un marc contractual aquells locals més adients per a la realitzar la tasca de dinamització juvenil als territoris; de l'altra, donarien suport humà i econòmic a la resta d'entitats juvenils del municipi, creant un espai de participació juvenil obert a totes les entitats i joves de la ciutat on poder crear i dissenyar projectes i actuacions estables i d'interès general per arribar al conjunt de barris de Badalona.

Segons el govern local, els objectius del servei estarien centrats en donar resposta, des de l'administració local, al conjunt de demandes i necessitats dels joves de la ciutat a través de la realització de diferents programes i actuacions socioeducatives i socioculturals. Aquests programes i actuacions han de possibilitar a aquest col·lectiu el desenvolupament dels processos individuals d'emancipació social; l'assoliment de la igualtat d'oportunitats; una major participació en la construcció de la identitat badalonina i l'enfortiment dels vincles entre l' Ajuntament i els propis joves per tal d' incrementar l'eficiència dels recursos emprats.

Aquestes dades arriben en un marc en el qual les entitats juvenils s'han queixat de la manca de diàleg amb l'executiu i en roda de premsa afirmaven desconèixer el model que la regidoria de joventut volia aplicar.