El barri de Canyadó estrena una nova plaça amb una festa infantil
Es tracta d’un nou espai públic de gairebé 4.000 metres quadrats
Redacción - 13/05/2012 04:48
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3960

Des d'aquest dissabte 12 de maig, el barri de Canyadó compta amb una nova plaça, la plaça de Canyadó; un nou espai públic de 3.769 metres quadrats, creat al voltant del nou edifici d'habitatges construït a la cantonada de la riera de Canyadó i el carrer d'Eduard Marquina, a la zona que havia ocupat l'antiga caserna de la Guàrdia Civil. Per celebrar la inauguració, els més petits han pogut gaudir a la nova plaça diversos inflables on jugar.

Les obres realitzades han inclòs, segons els seus responsables, la millora de la xarxa de clavegueram, nova pavimentació, nou enllumenat públic, plantació d'arbrat i jardineria i nou mobiliari urbà. També s'han instal·lat contenidors soterrats, s'han canviat les canonades antigues d'aigua, s'ha eliminat l'antiga estació transformadora i s'han retirat les línies aèries de serveis.

En aquesta nova urbanització compresa entre la riera de Canyadó i els carrers Pomar de Baix, Jacinto Benavente i Lola Anglada, la calçada i les voreres es troben a un mateix nivell, de manera que s'han eliminat totes les barreres arquitectòniques per facilitar al màxim la mobilitat.

Les obres han anat a càrrec del promotor d'aquest bloc d'habitatges, ARRIAZ S.A. Aquesta empresa ha cedit a l'Ajuntament la planta baixa del nou edifici, de 900 metres quadrats, on se situarà la futura biblioteca de Canyadó.

Nova cruïlla semafòrica

Aquestes obres han suposat també un canvi important a la cruïlla semafòrica de la riera de Canyadó amb Pomar de Baix, fent possible el moviment de vehicles des de la platja en direcció muntanya; a l'esquerra (direcció Barcelona ), i a la dreta (direcció Mataró).

També s'ha fet un nou pas de vianants semaforitzat que permet la sortida de vehicles des de Jacinto Benavente cap a Pomar de Baix en direcció cap a Mataró i cap a Barcelona, amb l'objectiu de descongestionar el pas de vehicles per davant de l'escola Lola Anglada.