Els Castellers viuen una XIV Diada plena d'èxits

Redacción/ Foto: C.B. - 14/05/2012 06:16
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3967

Un total de sis castells de set precedien la diada de festa major a Badalona. Aquests castells donaven rodatge i tranquil·litat per afrontar els reptes més importants, però calia, segons expliquen els Micacos, "ambició per a poder fer la millor actuació de la història per a la nostra festa major". Amb la possibilitat d'alçar el dos de set, que encara està en procés de cocció, la diada s'insinuava ben profitosa. I així ha estat.

Tot i no poder alçar el dos de set, que encara no està al punt, el seu substitut ha estat també tot un repte: el tres de set amb agulla. "Mai havíem alçat a Badalona aquest castell i tan sols l'havíem descarregat dos cops en la nostra història. Així doncs, amb els assajos de cara i la confiança cega, el castell s'ha alçat" expliquen. Un constant tremolí ha acompanyat el tronc fins ben bé l'entrada de l'acotxador, però amb l'agulla tot bastida a dins i l'enxaneta travessant el tres, el tronc s'ha estabilitzant fins a quedar-se estàtic. La descarregada del tres ha estat plàcida i ha mostrat amb orgull el nou espadat de cinc que just s'estrenava amb aquest castell. La menuda quarta, degut als nervis i la mida, ha transmès molts cops i moviments de poca intensitat al pilar, però gràcies a la veterania de la resta del tronc s'ha salvat sense preocupacions. La plaça ha acompanyat la descarregada amb una forta ovació i aplaudiments, com feia anys que no es veia a la plaça de la Vila de Badalona.

A segona ronda tocava el castell potser més delicat: el cinc de set. Tot i haver fet moltíssimes proves des del mes de febrer i tenir-lo a l'abast, divendres els nervis van jugar una mala passada i va caure a l'assaig, segons conten els propis Micacos. Però aquest brot de mala sort no podia forçar a renunciar a la feina feta fins ara, i el castell s'alçà. "Amb nervis i tensió el tronc no ha parat de treballar en cap moment. Amb correccions, tremolors i voluntat el castell s'ha carregat amb un travessada ràpida de la canalla. La torre del cinc ha patit els nervis de la part alta amb un treball ininterromput, i el tres ha començat a perdre les mides, però la descarregada ha estat possible sense perillar l'estructura. L'alegria envaeix els micacos que veuen que la sort que els hi és de cara".

Ja per finalitzar i arrodonir la millor actuació feta mai per les festes de maig a Badalona, el quatre de set amb agulla. Amb els principals reptes ja descarregats, afirmen,"aquest castell s'insinuava fàcil. I així ha estat. Amb una gran plasticitat, durant uns llargs segons el castell s'ha coronat sense que ningú del tronc estigués en moviment. Una carregada ràpida i àgil ha deixat pas a una descarregada suau que ha mostrat una estable pilar que no ha mogut i s'ha descarregat amb una molta tranquil·litat".

Per acabar el vano de cinc ha posat la cirereta a una gran actuació, no només l'alçada dels castells li dóna un gran valor, sinó també la qualitat de l'execució. Esperem, afirmen, "que no sigui flor d'estiu i puguem repetir aquests castells a alguna altra plaça".