El Museu de Badalona acull l’exposició '50 anys de la Festa del Badiu'
La mostra es podrà veure fins al diumenge 3 de juny
Redacción - 15/05/2012 08:41
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3977

Aquest dimarts, 15 de maig, a les 19.30 hores, s'inaugura al Museu de Badalona, l'exposició "50 anys de la Festa del Badiu" on es fa un repàs fotogràfic de la història d'aquesta festa, una de les més populars de la ciutat.

La mostra, organitzada pel Museu de Badalona conjuntament amb l'Associació de Veïns del Centre, coincideix amb el 50è aniversari de la Festa del Badiu i es podrà veure fins diumenge 3 de juny. Les imatges exposades han estat seleccionades entre les més de cinc-centes instantànies que l'Associació i el Museu han pogut recollir, després de fer una crida entre els veïns.

De la mà d'una colla de famílies badalonines vinculades als agrupaments escoltes Sant Jaume i Rosa Busqué, ubicats a la parròquia de Sant Jaume, la Festa del Badiu començà l'any 1963, en plena dictadura franquista, al parc de Can Solei, un dels espais verds més emblemàtics de la ciutat.

La visita a l'exposició també permetrà veure una pel·lícula de la Festa del Badiu de l'any 1982. La mostra, a més, anirà acompanyada d'un col·loqui -debat, que tindrà lloc al mateix Museu de Badalona el dia 30 de maig, a les 19 hores, on persones que han participat en l'organització de la Festa en èpoques diverses explicaran les seves experiències i anècdotes.

L'exposició es podrà visitar al Museu de Badalona de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 hores i diumenge de 10 a 14 hores.