Les Entitats del 3er sector es mobilitzaran aquest diumenge contra les retallades

Redacción - 17/05/2012 05:38
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3998

La recent aprovació dels pressupostos del Govern Espanyol, reduint el 56% del pressupost destinat a la inserció laboral de les persones amb discapacitat, ha fet que les entitats que treballen en aquesta línia, entitats del 3er sector, s'hagin mobilitzat per denunciar la greu situació que aquesta retallada suposarà per a la seva tasca. Els Centres Especials de Treball (CET) denuncien la greu situació en la que es troben en l’actualitat.

En aquest sentit, les entitats que agrupen col·lectius de persones amb discapacitat, expliquen mitjançant un comunicat que "creiem necessari el suport de les famílies i les persones amb discapacitat per tal de fer front a aquesta situació i fent de Catalunya un model d' integració".

Per aquest motiu, totes les Entitats del 3er sector han organitzat per al proper diumenge 20 de maig de les 10.30 fins a les 13.30 hores una trobada reivindicativa participativa i cívica que tindrà lloc a l'Arc de Triomf. 

La Taula d'Entitats del Tercer Sector Social ha alertat que les retallades de l'Estat en ocupació deixaran 34.124 persones vulnerables desateses. La Taula ha criticat la "dràstica disminució" dels recursos destinats a aquestes polítiques i ha dit que això provocarà que 11.897 usuaris deixaran de ser inserits al mercat de treball, 2.510 treballadors amb discapacitat o trastorn mental dels centres especials de treball seran acomiadats, així com 908 professionals d'entitats socials, i 22 organitzacions faran fallida.