Jaume Vives distingit a títol pòstum amb la Medalla d’Or de la Capital de la Cultura Catalana

Redacción - 12/01/2010 06:38
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=401

L'Organització Capital de la Cultura Catalana ha concedit a títol pòstum la Medalla d'Or a Jaume Vives i Sobrino. I és que Jaume Vives fou l'artífex de l'assoliment per part de Badalona de la Capital de la Cultura Catalana 2010, en la seva condició de regidor de Cultura de Badalona. Serà la seva vídua qui reculli la Medalla el proper 30 de gener, dia de la inauguració de Badalona 2010.

El president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha manifestat que "el treball que Jaume Vives va desenvolupar i la seva voluntat de sumar complicitats institucionals i ciutadanes va fer possible que la tercera ciutat de Catalunya per població sigui el referent cultural per a tot l'àmbit lingüístic català com a Capital de la Cultura Catalana 2010. És just que ara que Badalona inicia la capitalitat cultural se li reconegui plenament aquest treball".

Amb aquesta medalla, que va ser introduïda al 2006, es reconeix aquelles persones o entitats que s'han distingit pel seu suport a la capital de la cultura i els objectius que representa. Jaume Vives serà la tercera persona en rebre la Medalla d'Or de la Capital de la Cultura Catalana. Anteriorment l'han rebuda Josep Bargalló, pel suport que va donar a la capitalitat cultural en la seva etapa com a conseller primer del govern de Catalunya, i Joan Maria Roig, per l'excel.lent capitalitat cultural que Amposta 2006 va desenvolupar quan ell era l'alcalde d'aquesta ciutat de les Terres de l'Ebre.

Fotografia: CCC