Un any d'indignació a Badalona
Un any després de l'inici de l'Acampada a Badalona i de l'inici del moviment dels indignats a la ciutat centenars de persones s'han concentrat aquest dimecres a la plaça de la Vila
Redacción/ FOTO: Assemblea BDN - 24/05/2012 05:40
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4054

Un any després de l'inici de l'Acampada a Badalona i de l'inici del moviment dels indignats a la ciutat centenars de persones han tornat a ocupar la plaça de la Vila per fer balanç tot plegats i encetar noves propostes de futur.

Ha estat en un acte on diferents plataformes han mostrat la seva tasca, com la plataforma Badalona es Mou, promoguda per la Federació d'AMPA's, direccions i professorat dels Centres Públics de Badalona, també Can Ruti diu Prou (agrupació de treballadors i treballadores de l'Hospital Can Ruti), Afectats per la Hipoteca, que han explicat el seu paper negociador entre administracions, bancs i persones desnonades i han animat a tothom a signar l'ILP de dació en pagament retroactiva. 

A l'acte de celebració d'aquest primer any, també han assistit els Casals de Joves que han explicat la seva situació en quant a les retallades aplicades en el seu sector així com han reivindicat convenis i millores en les polítiques juvenils; i Estafa Banca Badalona, els quals han explicat el perill de productes bancaris com les participacions preferents que han deixat milers d'afectats a tot arreu, fet que denuncien amb diferents accions com els xiulets davant les oficines centrals de la Caixa a Barcelona, com també, han explicat la seva funció d'ajuda als afectats on disposen d'un punt de trobada a Badalona, tots els dimecres a les 18.00 hores; els Iaioflautes, que expliquen que cada vegada estan més consolidats a la ciutat i més actius per reclamar "millores i lluitar davant les injustícies del sistema" tal i com ells mateixos han explicat.

I en el marc d'aquesta jornada, en la qual persones de diferents sectors de la societat estaven units per la indignació davant el sistema en un context actual difícil, també s'han presentat l'Assemblea d'Aturats de Badalona que sota el lema 'l'atur té cara' han explicat les seves línies de treball. Per una banda, la formació, recolzament  de les persones en situació d'atur amb el foment de nous camins com el de l'autoocupació, i d'altra banda la lluita i oposició frontal davant mesures de l'Administració com ho és l'acomiadament lliure i la temporalitat dels treballs; Aquesta nova assemblea es reuneix cada dimarts a l'Associació de Veïns Juan Valera a les 17.00 hores.

L'objectiu, segons els indignats, és celebrar la pervivència d'un moviment que va néixer amb la voluntat de posar de manifest la disconformitat d'una part de la ciutadania amb la gestió política del moment. Un any desprès els motius, diuen, "s'han multiplicat". La tassa d'atur de més del 24%, les retallades en sanitat, educació... fan que el moviment ciutadà, segons els seus promotors "continuï actiu".