El Museu de Badalona i el Grup de Reconstrucció Història participen aquest cap de setmana en el festival Tàrraco Viva
El festival de recreació històrica es celebra aquest cap de setmana a Tarragona
Redacción - 26/05/2012 03:19
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4068

A partir d'aquest divendres, 25 de maig, el Museu de Badalona participa en el festival de recreació històrica Tàrraco Viva que es celebra aquest cap de setmana a Tarragona. En concret a Roma als Museus del Món, la fira de museus i jaciments arqueològics d'època romana que se celebra en el marc d'aquest festival.

Present al festival des dels seus inicis, el Museu de Badalona visita les terres tarragonines per donar a conèixer la Baetulo romana i la Magna Celebratio, el festival romà badaloní, que organitza el mateix Museu.

En aquest sentit, el Grup de Reconstrucció farà diverses demostracions d'oficis: les arts de pesca i la confecció de xarxes, l'elaboració de salaons i les diferents tècniques per conservar el peix; la fabricació de cordes, l'encunyació de moneda, i la construcció de mosaic.

A més, el grup recrearà el Negotiator, una espectacular posada en escena que serveix per explicar el procés de producció i comercialització del vi. El Negotiator, el comerciant de vins d'època romana, il·lustrarà als espectadors sobre com es feia la verema, com es trepitjava el raïm, com es fabricaven, s'impermeabilitzaven i s'omplien les àmfores i, finalment, com es formalitzaven els contractes de compravenda del vi que, des de Baetulo, que es distribuïa per la Mediterrània.

Roma als Museus del Món es pot veure aquest dissabte de 10 a 14.30 i de 17 a 21 hores, i diumenge de 10 a 14.30. Camp de Mart. Recreació del Negotiator: demà dissabte a les 18.30 hores, i diumenge a les 11.30 hores al Camp de Mart.