Més d'un centenar de persones participen a la festa de cloenda dels programes de cohesió d'Òmnium
La festa visualitza la tasca de l'entitat en programes de cohesió com el Xerrem, Arrelarreu Contes, En Català Llegim i Parlem i Quedem?
Redacción - 26/05/2012 05:46
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4073

Més de 100 persones, entre voluntaris, col·laboradors i participants, van assistir aquest dijous 24 de maig a la festa de cloenda dels diversos programes de cohesió social que duu a terme al llarg del curs Òmnium Badalona - Barcelonès Nord. L'acte, que es va celebrar al pati de l'Associació de Veïns del Centre, va servir per visualitzar la important tasca en matèria de cohesió social que realitza l'entitat a través de diversos projectes. Durant la festa es van lliurar certificats i acreditacions d'alguns dels projectes a les persones que hi han participat al llarg del curs. També es va agrair la feina que duen a terme de forma desinteressada tots els voluntaris de l'entitat.

Una exposició, dinàmiques de valoració dels programes, un berenar (servit per alumnes amb necessitats especials de l'Escola Maregassa) i un concert molt especial dels badalonins Maus i Xavi Lozano van ser els plats forts d'una tarda en què es va evidenciar, de nou, la convivència en la diversitat de persones d'edats i orígens diversos d'arreu de la ciutat. La festa també va servir per posar en valor l'aposta que des de fa 6 anys Òmnium Badalona - Barcelonès Nord fa per la cohesió social, un eix estratègic de l'entitat tal i com va explicar el seu president, Marcel Mauri. Mauri va assenyalar que "aquests programes tenen com a objectiu permetre que persones d'orígens diversos es coneguin com a garantia de superació de prejudicis i de reconeixement de la riquesa de la diversitat". El president de l'entitat també va destacar que 'és essencial que una entitat com Òmnium treballi perquè els valors del catalanisme siguin coneguts i reconeguts per totes les comunitats culturals de Badalona' com a pas imprescindible per"construir la Badalona i la Catalunya de totes i tots'.

L'entitat desenvolupa diversos projectes que tenen el treball per la cohesió com a eix vertebrador. Entre aquests programes destaca el 'Quedem?', una iniciativa que des de fa 4 anys reuneix cada setmana badalonins d'orígens diversos amb l'objectiu de descobrir la ciutat amb uns altres ulls. També el "Xerrem", grups reduïts de conversa que es fan en diversos indrets de la ciutat i que faciliten que les persones perdin la vergonya i s'animin a parlar en català. Aquest objectiu també el comparteix el projecte "En català llegim i parlem", grups de lectura de llibres en català que es realitza en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Xarxa de Biblioteques. I finalment l''Arrelarreu Contes', un projecte que ha fomentat la metodologia d'aprenentatge servei i en el qual joves d'aules d'acollida d'instituts del barri de la Pau expliquen contes del seu país a les Biblioteques i escoles de la zona. Participants i voluntaris de tots aquests projectes van ser presents a la festa.