Una jornada recollirà experiències innovadores en l’atenció a la cronicitat mitjançant les noves tecnologies
Badalona Serveis Assistencials (BSA), amb la col·laboració de Novartis i el suport d’Indra organitza aquest acte que tindrà lloc l'1 de juny
Redacción - 30/05/2012 05:59
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4094

L'envelliment de la població i les malalties cròniques tenen, cada cop més, conseqüències socials i econòmiques que repercuteixen en el sistema sanitari. Respecte a la hipertensió, s'estima que, a Espanya, el 80% de la despesa sanitària i social està relacionada amb les complicacions cardiovasculars. A més, la hipertensió afecta al voltant del 35% de la població espanyola, arribant al 40% a la mitjana edat i fins al 68% en els majors de 60 anys,2.

En aquest context, aquest divendres, 1 de juny, BSA celebrarà la jornada ‘La cronicitat, de l'estratègia a un model d'atenció', amb la col·laboració de Novartis i el suport d'Indra. Durant la jornada es donaran a conèixer els resultats del primer any d'implementació del projecte Ithaca, un programa de suport a pacients hipertensos mitjançant una plataforma de telemedicina utilitzat en Atenció Primària. Ithaca suposa el primer pas del nou model d'atenció a la cronicitat de BSA.

Un model en el qual també s'emmarca una aplicació web que permet conèixer el risc cardiovascular, la complexitat i la fragilitat que presenten des d'un pacient en concret fins a la població en general. Això possibilita una atenció més propera i individualitzada i una optimització de resultats que es converteix en una millora de la qualitat de vida dels malalts. Els detalls d'aquesta aplicació també es faran públics en el transcurs de la jornada, que inclourà, a més, una presentació de les línies mestres del Pla de Crònics de Catalunya.

L'acte, serà inaugurat pel director general de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Carles Constante.