El Club Natació obté una medalla al Campionat d’Espanya de Rem en banc fix

Redacción - 30/05/2012 06:26
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4096

Aquest cap de setmana es va disputar, a Torrevella (Alacant), el campionat d'Espanya de rem en banc fix, amb la modalitat d'embarcació de llaüt del mediterrani. El Natació hi va tenir un paper destacat, assolint el vuitè lloc en la categoria absoluta masculina, la medalla de plata en veterà masculí i el cinquè en veterà femení. L'equip juvenil no va aconseguir arribar a semifinals.

El senior masculí, subcampió de Catalunya de llaüt mediterrani, va assolir el viutè lloc després d'arrribar a les semifinals juntament amb el Cub Rem Badalona, com a únics representants catalans. Si bé les opcions eren ben minses, front als equips valencians i andalusos (alguns formats per vogadors olímpics de banc mòbil), la tripulació va estar al seu nivell habitual i fins i tot va superar la seva millor marca. L'equip, dels més joves del campionat, està format pel que fou, l'any passat, campió juvenil de Catalunya, ara ja en edat senior. Finalment, el podi el van composar Real Club Regatas de Alicante amb l'or, Club De Remo Cofradia Pescadores Torrevieja amb la plata i Real Club Mediterraneo de Malaga amb el bronze.

Els veterans del Natació, també campions de Catalunya, van ser superats tan sols pel Real Club Náutico Torrevieja, en una final ajustadíssima que es va decidir en els darrers metres. Van superar també el seu record de temps en una regata rapidíssima.
Marc Garcia, delegat de la secció de rem del CN Badalona, manifestava que: "tenir un record agredolç del campionat, ja que ens hem quedat a les portes d'una medalla d'or, les noies no han entrat a la final A com aspiraven i el juvenil, molt mermat per les baixes suplertes per cadets, no ha pogut fer més. No obstant això, seguim aconseguint podis, hem consolidat un equip senior joveníssim que ha fet 8è de tot l'estat i hem participat amb vora 50 esportistes de diferents edats, completant quatre equips. Ara afrontem la resta de temporada amb la lliga catalana de llagut catlà, on les condicions de partida amb la resta de clubs catalans s'igualen.

En aquest sentit, cal recordar que en el Campionat d'Espanya hi ha clubs històrics molt potents (valencians i andalusos), amb membres de la selecció espanyola de banc mòbil, que a més, es reforcen amb altres vogadors del País Basc per a aquest campionat. Són Clubs amb una forta tradició en el banc mòbil, amb una gran organització i molt bones infrastructures que els permeten afrontar les competicions de banc fix amb moltes garanties d'èxit.