El passeig Marítim de Badalona s’inaugurarà el dissabte 16 de juny
L’alcalde de Badalona ha donat a conèixer la data en el decurs de la visita d’obres que aquest dimecres ha fet al nou passeig acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya
Redacción/ Agencias - 31/05/2012 05:26
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4099

Les obres de millora que s'han realitzat entre el carrer de Mar i el port, el nou passeig marítim, ja tenen data d'inauguració. Serà el proper 16 de juny. Així ho ha anunciat l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, en el transcurs de la visita a les obres i acompanyat per la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos deLunaLes obres que van començar l'any 2010 han suposat una inversió d'uns 10 milions d'euros aproximadament, a càrrec del Ministeri de Medi Ambient.

Xavier Garcia Albiol i María de los Llanos de Luna han recorregut en aquesta visita tot el passeig Marítim, partint des de la zona situada al darrere de l'estació ferroviària i arribant fins al port. El recorregut l'han fet acompanyats per diversos responsables de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Demarcació de Costes. També hi han assistit la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, la regidora de Cultura i Ciutadania, MontseSalgado, i la regidora del districte primer, Mercè Rius.

Garcia Albiol, ha afirmat que la construcció del passeig Marítim "és un dels projectes més importants que s'ha desenvolupat en aquesta ciutat en les últimes dècades juntament amb el port". També ha recordat que el projecte original ha incorporat dues novetats destacades com són la instal·lació d'un carril-bici i una passera que connectarà el passeig Marítim amb el Port i que, per tant, permetrà anar caminant des del propi passeig fins a la punta de l'espigó del port. L'objectiu és integrar el port dins el passeig Marítim i, per tant, també dins de la ciutat. A més s'ha mostrat convençut que l'obertura del passeig Marítim comportarà una reactivació econòmica de tot aquest entorn, una reactivació que fa més d'una dècada que s'esperava. De fet, s'espera que un bon grapat dels locals tancats a la zona es lloguen en breu donant la vida que el passeig ha estat buscant des de fa tant de temps.

Per la seva banda, la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha posat de relleu la importància i transcendència d'aquest projecte per a la ciutat en considerar que "li aportarà projecció econòmica i també turística".

Proper objectiu, la zona de la Móra

Tot i els avanços en millorar el litoral badaloní, encara queden zones pendents de transformació; és tracta per exemple de la zona de la Móra, tot just tocant la localitat veïna de Sant Adrià. Segons l'alcalde, l'objectiu ara és reactivar-la.

Aquesta zona ha tingut de sempre una part destinada al nudisme, però amb les obres aquest col·lectiu es va traslladar davant el futur Museu del Còmic, que, de fet, forma part del nou passeig marítim. Ara, amb la inauguració del passeig, l'alcalde de Badalona, vol que els banyistes que practiquen el nudisme integral es concentrin només a la platja de la Mora. Segons l'alcalde, la gran afluència de gent que es preveu en aquest punt de la platja fa que "no sigui el millor lloc" per als nudistes i assegura que la zona de la Mora és "molt més discreta" perquè no hi ha veïns ni passeig marítim. "Respecto la llibertat de cadascú de banyar-se com vulgui, però ha d'estar ordenat", ha aclarit.