Celebrada la Jornada d’Atenció Intermèdia del Consorci de Salut i Social de Catalunya
També IX Jornada de Geriatria de Badalona Serveis Assistencials
Redacción - 01/06/2012 06:05
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4117

Aquest dijous ha tingut lloc la Jornada d'Atenció Intermèdia del Consorci de Salut i Social de Catalunya / IX Jornada de Geriatria de Badalona Serveis Assistencials, celebrada sota el títol 'Propostes per a un canvi de model'. L'aposta del sector per una reconversió basada en la potenciació de la seva vessant més estrictament sanitària ha estat l'eix al voltant del qual ha girat la jornada.

En aquest sentit, destaca la presentació del document confeccionat des del Consorci de Salut i Social (CSC) 'El sector sociosanitari en el moment actual de crisi econòmica: idees per a l'avenç sostenible del model'. El text inclou diverses propostes "per a un canvi substancial en el sector sociosanitari". El model que proposa, tot i centrar-se en els serveis d'atenció a la salut i diferenciar-se de l'atenció social, té entre els seus objectius primordials la coordinació amb els àmbits d'atenció a la dependència.

Més enllà de la vessant teòrica, la jornada també s'ha fet ressò d'experiències que demostren l'èxit d'aquest nou model mitjançant la celebració de tres taules rodones, organitzades per Consorci Hospitalari de Vic-Hospital de la Santa Creu de Vic, el Parc Sanitari Pere Virgili i Badalona Serveis Assistencials. S'hi han recollit exemples de projectes, basats en aquest model, que s'estan desenvolupant a diversos àmbits assistencials i territoris.

Imatge: Acte inaugural de la jornada, a càrrec del director general de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut, Carles Constante, el president del CSC, Manel Ferré, i el regidor de Serveis Socials i Salut de l'Ajuntament de Badalona i vicepresident del Consell d'Administració de BSA, David Gómez.