Proper objectiu, dos castells de la gamma alta de set a Sabadell
Els Castellers de Badalona han actuat aquest cap de setmana a Vic on les baixes han provocat canvis al plantejament inicial
Redacción - 04/06/2012 04:49
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4133

Els Castellers de Badalona s'han desplaçat aquest diumenge a la capital d'Osona per a continuar amb la bona dinàmica castellera que s'ha assolit durant la temporada. Durant el transcurs de la setmana, però, un seguit de canvis a l'actuació i baixes per a la cita va comportar que es descartessin els castells de set i mig que es tenien preparats. Nombroses baixes a canalla, segons els propis castellers, impedien portar castells amb agulla, i baixes d'última hora van fer decidir al cap de colla descartar alçar amb massa canvis al tronc el tres de set.

L'actuació va començar amb pilars de quatre per part de totes les colles. Després d'una llarga primera ronda, la colla micaco va alçar el 4d6a sense cap complicació i amb destresa. El plat fort venia a segona ronda: el quatre de set. Tot i tenir també canvis a nivell de
tronc i canalla, l'assaig havia demostrat la solvència de l'estructura i la capacitat de treball de la colla, així que sense cap mena de dubte el castell va tirar amunt. Segons expliquen els seus responsables "cap tremolí, tan sols un lleuger moviment durant la travessada, es va poder observar al castell de set dels Castellers de Badalona". Un cop descartat el tres de set degut a la quantitat de canvis que s'havien de fer respecte al que es va assajar divendres, la aposta, asseguren els micacos, va ser clara: el dos de sis.

"Amb l'alineació del castell de set, però sense el pis de dosos, l'estructura va alçar-se en tota la seva magnitud. Amb un lleuger plugim es va descarregar sense cap entrebanc i amb molta tranquil·litat" diuen. Ja per acabar dos pilars de quatre van cloure l'actuació.

La colla, afirmen, "ha baixat les revolucions en aquesta cita, que no ha pogut mantenir els objectius plantejats en un inici degut als entrebancs". Tot i així no s'hi renuncia, i es manté l'objectiu d'alçar, com a mínim, "dos castells de la gamma alta de set a Sabadell, on hi actuem el 17 de juny". Cal destacar, però, l'experiència dels castellers i la confiança que s'hi té en les estructures dels set pisos, ja que, afirmen els micacos "tot i ser lluny de casa i amb tots els entrebancs i baixes que s'han presentat, ha estat possible descarregar amb una solvència contrastada el quatre de set".