El Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya estarà enllestit al 2012
El Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya estarà enllestit al 2012
El Conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, han signat el conveni de col·laboració que ubicarà el museu a l'edifici de la CACI
Clara Bayo - 21/01/2010 07:04
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=437

Amb la intenció de esdevenir un espai de referència internacional que aposte tant per conservar la tradició com d'anar un pas més enllà amb la innovació en el sector, l'antic edifici de la CACI de Badalona es renovarà per a convertir-se en el Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya (MCIC). Així ho han signat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, el quals han presentat també el Pla director.

La signatura s'ha portat a terme a la fàbrica d'Anís del Mono per a desprès fer una visita a altres llocs emblemàtics de la ciutat com el Pont del Petroli i l'antiga fàbrica de la CACI.

Des de la Generalitat s'han compromès a treballar per a que a l'any 2012 estiguin finalitzades les obres de remodelació. Segons el conseller Tresserras "aquesta és una aposta estratègica, metropolitana i que mereix una gran resposta per la nostra banda donada la implicació de la ciutat de Badalona".

En aquest sentit destaca que Badalona ha estat escollida com a la millor ubicació per al Museu, per sobre de les propostes d'altres ciutats com Hospitalet, Sant Feliu de Llobregat i Sitges. Els motius són els trets de l'edifici de la CACI en si mateix (5.400 m2 i sis plantes al cos central i quatre a la resta), la ubicació a la façana marítima i la pròpia implicació de l'Ajuntament de la ciutat.

Com serà el futur Museu del Còmic

L'espai comptarà amb una exposició permanent centrada en l'evolució històrica d'aquestes manifestacions artístiques i a més comptarà amb tres espais d'exposicions temporals que aniran destinades a mostrar aspectes més concrets de la col·lecció, com l'aplicació de les noves tecnologies. En total es té previst fer entre dues i quatre exposicions a l'any.

Tindrà obres de referència internacional però una important vessant serà per a la industria catalana, amb obres gràfiques d'autoria catalana i publicades per editorials de Catalunya.

Comptarà amb espais de recerca i investigació com per exemple un fòrum d'intercanvi entre els creadors del món del còmic i la il·lustració i fomentarà el desenvolupament de les noves tecnologies aplicades a aquestes temàtiques. Serà un punt de referència d'allau internacional. És en aquest sentit en que l'alcalde ha manifestat la seva voluntat de millorar l'accés amb transport públic com per exemple amb la prolongació del tramvia.

Un projecte ambiciós

El pressupost d'aquest projecte cultural serà de prop de 11,4 milions d'euros, dels quals 8 milions aniran a càrrec de la Generalitat de Catalunya i 3,4 a càrrec de l'Ajuntament.

Ara, durant tot el 2010 es durà a terme l'anomenat projecte de recuperació patrimonial i de consolidació de l'edifici on s'emplaçarà el nou museu.