La Bandera Blava ja oneja a la platja dels Pescadors de Badalona
La Bandera Blava ja oneja a la platja dels Pescadors de Badalona

Redacción - 07/07/2012 06:32
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4373

L'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Badalona ha col·locat avui divendres la bandera corresponent al guardó Bandera Blava a la platja dels Pescadors de Badalona.

El distintiu Bandera Blava, guardó d'abast mundial, reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d'informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l'obligatorietat de disposar d'informació actualitzada de la qualitat de l'aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre d'altres.

Per altra banda, l'Escola del Mar també va obtenir el reconeixement com a Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d'ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

La Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d'educació ambiental a nivell nacional i internacional. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.