Badalona és la primera parada del circuit Protour 3x3 de bàsquet que se celebra aquest mes a Catalunya
Badalona és la primera parada del circuit Protour 3x3 de bàsquet que se celebra aquest mes a Catalunya
La plaça dels Països Catalans acull el 18 i el 19 de juliol les activitats d’aquesta competició que promociona el bàsquet 3 contra 3
Redacción - 17/07/2012 03:27
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=4424

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, han presentat aquest migdia les competicions del Protour 3x3 de bàsquet que el 18 i 19 de juliol tindran lloc a Badalona. Aquesta serà la primera parada d'un circuit que continuarà a Calafell el dissabte 21 de juliol i a Barcelona, el 23 i 24 de juliol. En la roda de premsa hi han estat presents també el regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández i el gerent de la Federació Catalana de Basquetbol, Toti Mumbrú.

El 3x3 és una modalitat de basquetbol en què participen equips de 3 jugadors que s'enfronten en mitja pista de bàsquet. El Protour 3x3 és un circuit de FIBA Europa presentat per San Miguel 0,0%, desenvolupat per la Federación Española de Baloncesto, i en col·laboració amb la Federació Catalana de Basquetbol.

La celebració d'aquestes competicions s'ha organitzat en el marc de la disputa del partit de bàsquet de preparació pels Jocs Olímpics de Londres entre les seleccions d'Espanya i dels Estats Units el dia 24 al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol ha recordat que Badalona sempre ha estat un referent en el món del bàsquet i ha considerat que la celebració del Protour 3x3 " és una molt bona notícia, ben acollida per la ciutat". Com a prova de la bona recepció de la competició a Badalona, hi ha el fet que, quan encara no s'havia convocat oficialment, ja hi havia diversos grups de participants apuntats. Xavier Garcia Albiol ha afegit que durant dos dies el nom de Badalona estarà vinculat a un esdeveniment esportiu de ressonància mediàtica i també que aquesta celebració "no li costarà ni un euro als badalonins".

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa, ha explicat que aquesta gira està organitzada per promocionar el basquet 3x3 després que la FIBA, la Federació Internacional de Bàsquet, hagués aprovat el reglament oficial. "L'objectiu és que hi hagi alguna competició oficial o lliga en marxa l'any 2020, coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics".

La plaça dels Països Catalans serà l'escenari del Protour 3x3 a Badalona. Les activitats es desenvoluparan des de les 10 del matí i fins a les 20 hores amb la competició de 3x3, oberta a jugadors sèniors, i també als joves que estan participant en els diferents campus de bàsquet organitzats a la ciutat aquest estiu. Les inscripcions són gratuïtes. Tots els participants rebran com a obsequi una samarreta reversible.

Per a més informació es pot consultar el web municipal www.badalona.cat i també http://www.basquetcatala.cat/noticies/2820.