ICV Sant Adrià organitza un acte públic a la seva seu sobre les hipoteques i la dació en pagament
ICV Sant Adrià organitza un acte públic a la seva seu sobre les hipoteques i la dació en pagament
És aquest dijous a les 19.00 hores amb la presència de l'advocada Victoria Lemus del colectiu IDI i Juan Carlos Villamizar, responsable de Drets Civils d'ICV
Redacción - 04/04/2013 04:36
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6116

Aquest dijous 4 d'abril, a les 19:00 hores la seu d'Iniciativa Sant Adrià a Rambleta nº5, acull un acte obert sobre les hipoteques i la dació en pagament amb la presència de l'advocada Victoria Lemus del colectiu IDI i Juan Carlos Villamizar, responsable de Drets Civils d'ICV.

Segons expliquen des d'ICV, "estem en un moment crucial amb el tràmit al congrés de l'ILP hipotecària i volem denunciar com el PP te un interès força miserable per desviar l'atenció sobre el problema dels desnonaments".

Des d'Iniciativa ja van demanar denunciar l'especulació urbanística i demanar la dació en pagament abans que ningú, a Sant Adrià mateix, afirmen, "vam presentar una de les primeres mocions redactada ma a ma entre Gregorio camacho i Ada Colau per demanar una nova llei hipotecària, hem participat activament en les mobilitzacions de la PAH, només a Sant Adrià hem aconseguit amb ajuda de tothom reunir 3.000 signatures per a l'ILP".

Per tant, com sempre, combinen l'acció parlamentària i mobilitzacions al carrer, que són dues bones maneres de fer política. I tot amb l'objectiu que el PP i el Govern "no tornin a tancar en fals el problema de les famílies hipotecades i desnonades" com ha fet durant el que va de legislatura, temps durant el qual "han tancat tres vegades en fals el problema pretenent presentar falses solucions" com van ser tant el Codi de Bones Pràctiques com l'actual projecte de llei Antidesnonaments. Afegeixen que en el seu moment el PSOE tampoc va fer res en aquest sentit.

Des d'ICV "recolzem plenament" la iniciativa legislativa popular (ILP) de dació en pagament, actualment en tramitació parlamentària al costat de la norma proposada per l'Executiu, i a la qual hem presentat propostes "que milloren la iniciativa i aborden els dos grans problemes de les famílies: accedir a un habitatge mobilitzant un parc d'habitatges buits en poder dels bancs; i facilitar el procés de desendeutament a través d'una reestructuració del deute, una quitació, una mora o la dació en pagament".