Actes de Sant Jordi organitzats per Òmnium Cultural
Actes de Sant Jordi organitzats per Òmnium Cultural

Redacción - 05/04/2013 05:21
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6122

Del 7 al 23 d'abril, l'entitat oferirà un conjunt d'activitats ben diverses amb l'objectiu d'acostar la cultura i la llengua a tots els ciutadans i reflexionar al voltant del paper de la cultura en la construcció del nou Estat. En aquest sentit, l'entitat ha volgut escollir un lema ‘Fem cultura, construïm Estat', molt reivindicatiu, que convidi la ciutadania a imaginar com serà la cultura a la Catalunya del futur. Segons el seu president, Marcel Mauri, ‘en un procés irreversible de defensa del dret a decidir, Òmnium vol reflexionar des del Barcelonès Nord sobre quina ha de ser la funció de la cultura en el nou Estat que entre tots hem de construir'. Mauri afegeix que la programació ‘és ambiciosa i aposta per la presència al carrer arreu del territori en un context de crisi que encara ha deixat en pitjor lloc la migrada aposta pública per la cultura a la ciutat'.

La primera activitat va ser la festa de la cultura catalana celebrada a la plaça Trafalgar de Llefià amb èxit.

Més activitats

Les següents activitats continuaran el dijous 11 d'abril a les 19.30 hores a l'Espai Betúlia serà el torn de la presentació de l'obra guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la que cada any atorga Òmnium durant la Nit de Santa Llúcia. L'escriptor guanyador del prestigiós guardó, Màrius Serra, serà qui presentarà la seva obra, ‘Plans de futur'. 

El recital poètic ‘A tota veu, lletres del món' celebra la 5a edició diumenge 14 d'abril a les 19.00 hores. Aquest any estrena ubicació: l'amfiteatre de la plaça Pompeu Fabra. Es tracta d'un recital poètic en diverses llengües i on el català esdevé l'idioma de trobada. En l'edició d'aquest any, s'han escollit poemes i llengües de nacions que, com la catalana, no tenen un Estat propi.

A Santa Coloma, el dijous 18 d'abril tindrà lloc la presentació del llibre ‘Llegir al metro' de l'escriptor colomenc Rodolfo del Hoyo que va ser guardonat amb el Premi recull de narració 'Joaquim Ruyra'. L'acte es celebrarà a la sala Salvador Cabré de la biblioteca de Singuerlín.

El plat fort, la V Nit de Sant Jordi, Festa de Lletres a Badalona

Dissabte 20 d'abril durant tot el matí tindrà lloc el Concurs d'Scrabble a la plaça de les Mallorquines de Montgat. A la carpa que d'Òmnium a més es podrà trobar informació de l'entitat i altres activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi. La tarda del dissabte 20 d'abril arriba el plat fort de les activitats amb la V Nit de Sant Jordi, Festa de Lletres a Badalona. Aquesta vetllada que s'ha consolidat com un punt de trobada dels escriptors i món cultural de la ciutat. Com és habitual durant l'acte, que enguany presentarà la periodista de Televisió de Catalunya Txell Ortiz, es farà un repàs de les novetats que publiquen els autors. En el transcurs de la vetllada es donaran a conèixer els guanyadors del concurs de microrelats per Twitter #òc140, organitzat pels joves de l'entitat i obert a tothom que disposi d'un compte a la xarxa de microblogging Twitter. Els guanyadors els decidirà un jurat encapçalat per l'escriptora badalonina Sílvia Soler entre els participants que hagin resultat finalistes en la fase de votació popular. El concurs s'organitza amb la col·laboració de Saltamartí Llibres, Nowdata Infomràtica i STABILO. Amb l'objectiu de potenciar la participació dels més joves enguany s'ha creat una categoria específica d'escoles on tots els participants rebran com a obsequi de participació un lot de material escolar STABILO.

El diumenge dia 21 d'abril a les 12.30 hores a la Seu d'Òmnium Cultural tindrà lloc la presentació del llibre ‘Greatest hits' de l'escriptor badaloní Jordi Pujol Nadal. Durant l'acte, on hi intervindran Agustí Colomines, Isaac Badia i Alfred Crespo, es recitarà poesia.

Fira de Sant Jordi

Aquesta intensa setmana de Sant Jordi es tancarà el mateix 23 d'abril amb la presència d'Òmnium al carrer. L'entitat tindrà parades a les
fires que s'organitzen a Badalona, Santa Coloma de Gramenet (on aquell mateix dia també es durà a terme l'A tota veu) i Montgat. A Badalona, i en el marc de la Fira de Sant Jordi organitzada per l'Ajuntament, Òmnium celebrarà el ‘Lletraaddictes', un seguit d'activitats i tallers al voltant de la llengua i la cultura dirigits a públic de totes les edats. Com a novetat d'enguany destaquen dos concerts en acústic: Cesc Gil (17:30h) i Perill d'Allau (19:00h). Tots aquests actes es desenvoluparan a la carpa que l'entitat muntarà al carrer Francesc Layret.

Tota la informació sobre les activitats de Sant Jordi es pot seguir a través de Twitter amb l'etiqueta #stjordibdn, a través del Facebook i de la pàgina web de l'entitat.