Què passa amb el futur Museu del Còmic de Badalona?
Què passa amb el futur Museu del Còmic de Badalona?
El projecte està paralitzat fa any i mig; a manca de recursos els actors implicats en el projecte busquen ara una via més sostenible i viable per tirar-lo endavant
Redacción/ Foto: Clara Bayo - 05/04/2013 06:24
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6131

Què passa amb el futur Museu del Còmic de Badalona? Aquest projecte ja te enllestida una primera fase de rehabilitació, amb una inversió de 3 milions d'euros que va pagar l'Ajuntament de Badalona, però de moment resta aturat i sembla que la Generalitat no està en condicions de començar de manera immediata la segona fase del projecte. 

De fet el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell s'ha mostrat molt pessimista en afirmar, durant la presentació de la 31 edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril en el recinte de Fira Barcelona en Montjuïc, i a propòsit de les negociacions sobre aquest possible Museu del Còmic a Badalona, que "no estem en condicions de fer un Museu Nacional del Còmic des del punt de vista dels recursos dels que disposem". Igualment, ha afegit que Badalona no està tampoc en condicions pròsperes: "Ens demanen un museu, però no poden aportar gran cosa" ha dit. 

Tot seguit a aquestes declaracions, va tenir lloc una reunió al vespre, entre el conseller i el director del saló, Carles Santamaria. Les conclusions a les que s'han arribat, “el Museu es farà, només cal trobar la via” i és què expliquen, "el Museu no quedarà aturat, però que s'hauran de buscar noves fórmules". Buscant una via que ha de ser, segons han indicat, "més sostenible i viable". 

Sembla que aquesta via passa per impulsar la creació d'una Fundació per desbloquejar el projecte, com ja es va anunciar fa uns mesos; de fet els propers passos seran establir reunions entre els diferents actors d'aquest projecte per buscar els mecanismes més adients per tirar-lo endavant. Per això, s'ha de buscar, insisteix Santamaria, el suport i implicació de les administracions i de les empreses privades.