La Serralada de Marina celebra el 12è 'Viu el Parc'
La Serralada de Marina celebra el 12è 'Viu el Parc'
Els actes centrals tindran lloc aquest pròxim cap de setmana, 13 i 14 d'abril
Redacción - 10/04/2013 05:22
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6166

La Serralada de Marina celebra el 12è 'Viu el Parc'. Aquesta campanya es continua estructurant en dos vessants: els actes centrals, que inclouen la Festa del parc i la Nit d'estels dirigits a tots els públics, i el Programa escolar, adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del parc.

La Festa del parc començarà aquest dissabte, 13 d'abril, amb la tradicional Nit d'estels a l'Observatori Astronòmic de Tiana, amb el cel com a protagonista i la seva descoberta a càrrec dels astrònoms de l'entitat. A les 21.00h hi haurà una xerrada prèvia a l'observació del cel, en què s'explicaran diferents tipus d'astres del cel profund, com ara nebuloses, galàxies i cúmuls oberts o globulars.

La Matinal al parc tindrà lloc diumenge, 14 d'abril, de 10.30 a 14.00h, al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, amb l'objectiu de donar a conèixer aquest espai natural d'una forma molt animada i diferent a l'habitual. D'11.00 a 12.30h es faran visites guiades al claustre del monestir jerònim, fundat el 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau. I al llarg de tot el matí hi haurà diferents tallers sobre esports rurals, muntatge de cabanes i dibuix de la natura. També s'han programat visites als horts del monestir.

La Matinal comptarà amb la veu de Mireia Izquierdo i el grup The Piano has been drinking. Com a cloenda, Jaume Barri farà el seu espectacle d'animació per a petits i grans.

I pel que fa al Programa escolar, cal destacar que l'entorn natural, el patrimoni històric i cultural, l'ús públic i la gestió dels parcs seran els eixos fonamentals del treball escolar en el projecte denominat "Creem, coneixem i vivim el parc", projecte que, tot desenvolupant l'enginy, els elements dels parcs i la col·laboració dels companys, permetrà construir el parc que tots desitgem dins del Programa escolar d'enguany. Els alumnes de 5è de primària ja van treballar aquest projecte en les sortides escolars fetes al mateix monestir de Sant Jeroni de la Murtra i els seus encontorns durant el mes de febrer.