S’inicia el cicle de xerrades als Casals de Gent Gran amb consells per evitar robatoris al carrer i als domicilis i també les estafes

Redacción - 10/04/2013 23:41
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6175

Aquest dijous s'inicia el cicle de xerrades als Casals de gent gran de Badalona per explicar a aquest col·lectiu el Programa de seguretat amb consells i informació per prevenir situacions de risc que posin en perill la seva integritat personal i per evitar ser víctimes de l'acció dels delinqüents.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assistirà a aquesta primera xerrada, la qual tindrà lloc demà dijous 11 d'abril, a les 11 hores, al Casal de gent gran de Can Mercader (plaça Lluís Solà i Escofet, 15).

La Guàrdia Urbana explicarà als assistents la forma d'evitar els robatoris al carrer i als domicilis particulars amb un conjunt de recomanacions útils i senzilles d'entendre i també de portar a la pràctica.

Un dels apartats en que els agents posaran un especial èmfasi és el que fa referència a les estafes ja que sovint la gent gran és un col·lectiu molt vulnerable que cau en els paranys dels estafadors. En aquestes xerrades, la Guàrdia Urbana destacarà la importància de no permetre l'entrada als domicilis particulars de desconeguts que no s'identifiquin legalment i de sol·licitar la presència policial davant de qualsevol dubte al telèfon d'urgències 112.

Els agents explicaran detalladament els procediments utilitzats pels delinqüents en les estafes més freqüents.També es dedicarà una part de la xerrada a comentar els casos d'estafes per internet. Els agents de la Guàrdia Urbana també donaran pautes sobre seguretat vial amb consells específics en el terreny de la prevenció de situacions de risc en els desplaçaments a peu per evitar accidents i atropellaments.