La societat municipal Badalona Cultura tanca l’exercici de 2012 amb un romanent de 49.000 euros

Redacción - 14/04/2013 05:47
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6192

La societat municipal Badalona Cultura, SL ha tancat l'exercici 2012 equilibrant, per primera vegada des de la seva creació, el seu pressupost i creant un romanent de 49.000 euros, segons dades municipals. La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, considera que les xifres "posen de manifest que s'ha aconseguit trencar la tendència deficitària existent abans que la nova direcció assumís la gestió de la societat".

Els ajustos fets el 2012, amb una reducció en despesa d'activitat escènica de 252.000 € en relació a l'exercici anterior, han suposat una reducció del 43% en despesa per a la societat. La reducció en sous de directius que es va fer l'any passat ha suposat també una disminució en despesa de 154.628 €.

La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, ha explicat que l'objectiu de Badalona Cultura ha estat reduir tota despesa no estrictament necessària per a la bona gestió de la societat i que no afectés l'oferta qualitativa dels serveis que es dóna en la programació dels teatres de la ciutat. Amb aquesta doble finalitat Badalona Cultura ha estalviat un total de 536.036 euros.

Malgrat els ajustos, els responsables municipals consideren que Badalona Cultura ha seguit oferint una programació qualitativa i variada als teatres de la ciutat. En aquest sentit, Montserrat Salgado ha destacat l'èxit assolit tant pel Festival Internacional de Màgia Li-Chang, com pel Festival Blues i Ritmes.