El Joc de Badalona arriba a la cinquena edició amb moltes novetats
El Joc de Badalona arriba a la cinquena edició amb moltes novetats
És una activitat que s'integra en el cicle festiu del maig badaloní combinant, a parts iguals, un ànim didàctic i divulgatiu i un altre més lúdic i competitiu; el 22 d'abril s'obre el període d'inscripcions
Redacción - 14/04/2013 07:18
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6196

El Joc de Badalona és una activitat que s'integra en el cicle festiu del maig badaloní combinant, ànim didàctic i divulgatiu i un altre més lúdic i competitiu. A través de la xarxa, el Burot, personatge central del joc, proposa cada nit a les 12 en punt tres preguntes sobre història, personatges, actualitat, esports, comerç, etc... de Badalona. Els jugadors tenen 24 hores per contestar correctament, quina de les tres respostes que el Burot planteja és la bona.

L'any 2009 es va celebrar la primera edició, seguint l'estela d'un projecte que s'havia engegat a la ciutat de Manresa. El 2010 la segona edició és repetia amb un gran augment dels participants i l'any 2011 s'ha consolidat ja la tercera edició amb una participació d'uns 1.500 concursants, de tota edat i condició. L'any passat vam celebrar la quarta edició aconseguint més de 1.800 participants. 

S'obren les inscripcions

El 22 d'abril s'obre el període d'inscripcions, que es fa a través de la pàgina web www.eljocdebadalona.cat. El primer dilluns dia 6 de maig engega la cinquena edició del joc. Són tres setmanes amb una remesa diària de tres preguntes, amb la particularitat que les que es formulen el dissabte poden ser contestades fins el diumenge a la nit. Cada participant pot veure, a diari, la seva posició en el taulell del joc i referenciar-la respecte la del líder de la prova.

Al voltant d'El Joc es teixeix d'un moviment de participació i de discussió, via facebook, www.facebook.com/eljocdebadalona, amb el personatge del burot que hi va dient la seva i via twitter, @eljocdebadalona, que també queda recollit a la premsa gratuïta local on El Tot-Badalona, insereix setmanalment una pàgina sencera dedicada a l'activitat.

Novetats d'aquesta edició

Enguany, per commemorar el 5è aniversari d'El Joc de Badalona, s'incorporaran algunes novetats com ara 5 comodins que El Burot repartirà el dia de Sant Jordi a través d'un sorteig ben especial.  El web del Joc oferirà nous apartats. A partir d'aquest any es podran consultar totes les preguntes realitzades fins ara. D'aquesta manera es compleix l'objectiu de fer d'El Joc de Badalona una mena d'arxiu de consulta de la història de la ciutat.  
Pel que fa la dinàmica del joc, enguany hi haurà noves modalitats de preguntes que posaran a prova als jugadors.

Hi col·laboren per un costat, els membres de la Comissió d'Experts. Un total de 16 persones emblemàtiques de la ciutat que ajuden a preparar -amb tot el secretisme del món- les preguntes que formularà el Burot. Per l'altre, entitats, empreses, il·lustradors, instituts, clubs esportius i mitjans de comunicació que col·laboren amb aportacions de tot ordre a suportar la despesa econòmica del joc, a oferir premis i regals pels guanyadors o a cedir infraestructura logística per la Festa Final del Joc.

T'animes?

Inscripcions: a partir de dia 22 d'abril
Període de joc: del 6 al 26 de maig
Pregunta de desempat: dissabte 1 de juny
Festa final: divendres 14 de juny