Alumnes de 5è del Llorens Artigas i Planas i Casals participen en un projecte per fomentar la cultura emprenedora
Alumnes de 5è del Llorens Artigas i Planas i Casals participen en un projecte per fomentar la cultura emprenedora
Els alumnes han creat quatre cooperatives per elaborar productes que posaran a la venda el proper 31 de maig als Encants de Montigalà
Redacción/ Foto: Arxiu - 18/04/2013 04:51
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6225

Els alumnes de 5è de primària de les escoles Llorens Artigas i Planas i Casals de Badalona participen aquest curs en el projecte Cultura emprenedora a l'escola, una experiència pilot que s'està portant a terme a divuit municipis de la província de Barcelona. L'objectiu és promoure la cultura de l'emprenedoria en els seus valors, coneixements i habilitats entre l'alumnat de cicle superior de l'educació primària.

Aquest dijous 18 d'abril a les 15.15 hores, a la sala d'actes del Museu, els alumnes de les dues escoles explicaran el treball fet fins ara i presentaran formalment a l'Ajuntament de Badalona la sol·licitud per instal·lar quatre parades el divendres 31 de maig als Encants de Montigalà. Els cooperativistes seran rebuts pel regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández; la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, i el gerent de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació, Antonio Ainoza. A l'acabar aquesta presentació, a les 15.45 hores, les cooperatives es desplaçaran a l'edifici del Viver per entregar al registre municipal les sol·licituds per posar les parades.

Cooperatives 

La seva idea és posar a la venda els productes que produiran ells mateixos a través de les cooperatives que han constituït: Artimans BDN, Badacooper3B, Fet a mà, i Mans actives.

Aquest projecte, integrat en el Pla anual de cada escola, suposa la creació d'una cooperativa per part de cada grup de 5è. El procés continua amb la determinació dels productes a elaborar per part dels mateixos estudiants i posteriorment la seva venda en una parada d'un mercat setmanal.

El regidor d'Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, ha agraït la col·laboració de totes les persones implicades en aquest projecte i ha afirmat que "l'èxit assolit el curs passat per l'escola Planas i Casals ha servit perquè aquest curs la iniciativa s'hagi ampliat també a l'escola Llorens Artigas". "El nostre objectiu és que aquesta experiència pugui créixer progressivament i comptar amb la participació d'altres escoles de la ciutat per fomentar l'actitud emprenedora entre els alumnes de Badalona", ha afegit.

Col·laboracions

Des de l'inici del projecte, cada cooperativa ha realitzat diverses tasques com aprovar els seus estatuts, crear la junta directiva, fer un taller sobre la responsabilitat social empresarial, treballar la seva imatge corporativa i logo, o demanar a l'Ajuntament el seu codi com a cooperativa escolar de Badalona. En algunes d'aquestes activitats han comptat amb la col·laboració d'entitats com la Fundació Ateneu Sant Roc, La Mussara, o l'Escola d'Art Superior i Disseny Pau Gargallo.

En el projecte hi participen l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut i l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació amb el suport de l'Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme. La iniciativa Cultura emprenedora a l'escola està promoguda per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb diversos ajuntaments, entre els quals hi ha el de Badalona. L'objectiu final és que el projecte s'implanti al llarg de quatre cursos escolars a 79 escoles de 34 municipis.

Imatge: Emprenedoria a l'Escola Planas i Casals any 2012. (Arxiu)