La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona estrena pàgina web
La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona estrena pàgina web
A través de www.badabiblios.cat les biblioteques volen continuar impulsant projectes de foment i promoció de la lectura pública, incloent-hi iniciatives de l’àmbit de la cultura i el treball creatiu
Redacción - 18/04/2013 04:58
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6227

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona estrena una nova pàgina web a través de la qual s'informarà de les novetats de la xarxa i es continuarà impulsant projectes de foment i promoció de la lectura pública. També es donarà cobertura a iniciatives de l'àmbit de la cultura i del treball creatiu. La web és una eina de millora del servei bibliotecari, un nou espai de comunicació que té la intenció de difondre el coneixement compartit potenciant la participació. L'adreça de la pàgina web és www.badabiblios.cat.

A la nova pàgina web es troba tota mena d'informació relacionada amb les biblioteques de la ciutat, començant pels horaris i ubicacions de cadascun dels centres, l'agenda amb els actes previstos, i les activitats més destacades.

La participació dels usuaris és un dels elements destacats de la nova pàgina web. Es posaran en marxa tertúlies en línia, algunes d'elles pensades per practicar l'idioma anglès. S'estrena la secció amb dos llibres que han estat Premi Ciutat de Badalona: un de narrativa d'adults, Escala d'incendis, de David Parra, i un de novel·la juvenil, Una de Zombis, de Patrícia Martín. El dia de l'inici de la tertúlia es comptarà amb la presència dels autors, que tornaran a participar puntualment al llarg dels dos mesos que durarà el debat. A través del programa de tertúlies en línia es pretén fer promoció dels llibres guardonats amb el Premi Ciutat de Badalona i dels autors locals. Els interessats en la llengua anglesa es poden registrar a la tertúlia en anglès que comença amb l'obra de Frank McCourt, Teacher Man.

El web inclou un bloc amb l'actualitat de la xarxa, diverses recomanacions de llibres dividides per franges d'edat i un joc que es basarà en el llibre del mes. També existeix un bloc infantil, amb un espai interactiu de temes infantils, i una secció de contes en llengua estrangera. Aquesta secció s'estrena amb El petit príncep en francès, anglès, alemany, català i castellà, en format de vídeo, produït per la Xarxa amb la col·laboració d'alguns usuaris, tot coincidint amb el 70è aniversari de la publicació del llibre d'Antoine de Saint-Exupéry.

Hi ha també un enllaç al portal de la Diputació de Barcelona que permet consultar el catàleg del fons documental de totes les biblioteques de la província de Barcelona, fer tràmits en línia o descarregar audiollibres. A més, es podrà interactuar a través de les diferents xarxes socials, incloses les d'imatges i vídeos.