El Teatre Principal, escenari de la Nit de Sant Jordi 2013
El Teatre Principal, escenari de la Nit de Sant Jordi 2013
Una nit com a punt de trobada d'autores i autors, lectores, lectors i llibreters i llibreteres organitzada per Òmnium Badalona- Barcelonès Nord
Clara Bayo - 22/04/2013 05:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6254

S'obren les portes del teatre, el Principal. Una carpa color taronja, d'Òmnium- Badalona Barcelonès Nord, anuncia que a l'interior alguna cosa s'està coent. És la cinquena edició de la Nit de Sant Jordi, una vetllada que en clau informal, pretén convertir-se en un lloc de trobada entre autors i autores, lectors, lectores, llibreters i llibreteres, i en definitiva, dels amants de les lletres, de la cultura. Però també té un objectiu molt més gran, tal i com expliquen els seus promotors: "volem reconèixer la tasca de tots els escriptors i escriptores de la ciutat i posar en valor les seves obres". I així any rere any, des de Òmnium, els seus organitzadors, s'ha convertit aquesta festa en una cita marcada a l'agenda de molts badalonins i badalonines, quan s'aproxima la diada de Sant Jordi, la festa dels llibres i les roses, i de la cultura en majúscules.

Mentre els assistents parlen entre ells amb converses com "quin és l'últim que t'has llegit?" o "en quin projecte treballes?", o també "on és la teva pròxima presentació?" a dalt de l'escenari la presentadora, la periodista Txell Ortiz, presenta el lema de Sant Jordi d'aquest 2013. Potser, el més reivindicatiu dels últims anys donada, expliquen, la situació actual. Aquest lema 'Fem cultura, construïm estat' posa sobre la taula el "com ha de ser la Catalunya del futur, on la cultura ha de tenir", afirmen, "un paper fonamental, així com també la cohesió social".

Al voltant de 27 llibres publicats aquest any a la ciutat

Tot i què la cultura viu un moment difícil (les retallades no ajuden gaire) a Badalona s'han publicat durant aquest any al voltant de 27 llibres d'autors i autores locals. Odile Arqué amb el seu poemari 'La vida en punt', Glòria Abras amb 'Les ales del silenci', Emili Ferrando amb 'La xiqueta de les sandàlies de pell de porc", Agnès Rotger amb 'Joan Ventosa i Roig', Sílvia Soler amb 'l'estiu que comença', i un llarg etc, que s'ha anat descobrint durant la nit de les lletres, la nit de Sant Jordi.

Entre les apostes d'enguany alguns títols com 'Tots els llocs em recorden a tu', 'El carrer de l'embut' de Pilar Rahola i 'La vida iba en serio' de Jorge Javier Vázquez, diferents llibres amb diferents tipologies, per a tots els gustos. 

La nit ha combinat lletres, entrevistes i música a càrrec de Newport, s'han lliurat els premis de microrelats, un altra de les activitats organitzades per Òmnium durant aquests dies. I ha tingut la presència a dalt de l'escenari del seu president, Marcel Mauri, qui ha explicat que tant la cultura com la llengua "són elements vertebradors de la ciutat", una funció envers la qual treballen des d'Òmnium Badalona i Catalunya.

Notícies relacionades

'A tota veu, lletres del món', celebra una nova edició en Badalona 

La plaça Trafalgar de Llefià, escenari de la Fira de la Cultura Catalana 

Actes de Sant Jordi organitzats per Òmnium Cultural