Ja s'apropen les de Festes de Maig 2013
Ja s'apropen les de Festes de Maig 2013
El mocador del 2013 és de color verd i reprodueix el cartell de les festes d'aquesta edició
Redacción - 23/04/2013 04:27
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6268

Aquest dilluns s'ha presentat aquest dilluns el programa de les Festes de Maig d'aquest any.

Les Festes de Maig són el conjunt d'activitats culturals que se celebren a Badalona al voltant de la vigília de Sant Anastasi, patró d'aquesta ciutat. Cal destacar que el Pregó de Festes, que enguany anirà a càrrec del presentador de ràdio i televisió Justo Molinero, es farà el divendres 3 de maig; i l'acte central, la Cremada del Dimoni, el divendres 10 de maig.

Música

El programa inclou una àmplia i variada oferta d'activitats programades al llarg del mes de maig a tota la ciutat. Entre els artistes que actuaran cal esmentar a dos badalonins coneguts arreu: Miguel Poveda i Juan Magán, que protagonitzaran sengles concerts en el Palau Municipal d'Esports. I en l'apartat de música, un dels actes amb més història, el Ball del Micaco, que se celebra el dia de la Cremada del Dimoni, tindrà dues edicions a la plaça de La Plana: una per la tarda, pensada per a la gent gran, i l'habitual de la nit, tots dos amb l'orquestra Montgrins. A més, durant les Festes de Maig hi actuaran Divinas, Delafé y las Flores Azules, Roger Canals, l'orquestra Mitjanit i diversos grups de música locals.

Novetats

Entre les novetats d'aquest any, s'ha de fer referència a Encén la metxa!, un conjunt d'activitats que s'han dut a terme a les biblioteques de Badalona per avançar sobretot els continguts més tradicionals de la festivitat. Les activitats han inclòs una exposició i l'edició de diversos jocs.

Deixar constància fotogràfica de les festes es podrà fer de diverses maneres en aquestes Festes. Una de les novetats és que els ciutadans podran enviar les imatges que hagin obtingut dels esdeveniments festius a l'adreça bdnmaig2013@gmail.com. Es farà una selecció que es projectarà a les finestres de l'edifici municipal d'oficines situat a la plaça de la Vila, enfront de la Casa de la Vila. Per una altra banda, amb el patrocini del Centre Comercial Montigalà, s'instal·larà un estand a la plaça de la Vila en el qual els ciutadans podran obtenir, de manera gratuïta, una fotografia en què aparegui la seva cara insertada en la imatge del Dimoni.

A més d'aquestes novetats, i de muntatges teatrals com Forever young i i El nom, continuaran realitzant-se les habituals activitats, sobretot de cultura popular i tradicional catalana que impliquen geganters, castellers, trabucaires, o colles de foc, entre altres, i que inclouen el Ball de Gegants, el Correfoc, la Diada Castellera, la Diada Trabucaire o la Trobada de Puntaires.

Mocador solidari

Durant la roda de premsa també s'ha presentat el mocador solidari de les festes d'enguany, el qual, un any més, ha estat elaborat amb criteris de Comerç Just per contribuir a millorar les condicions de vida i de treball dels productors de països més pobres, i per assegurar salaris i condicions de treball dignes. El mocador del 2013 és de color verd i reprodueix el cartell de les festes d'aquesta edició. El mocador es posarà a la venda a un preu d'1 euro, el mateix import d'anys anteriors.

A més, també que s'ha tornat a fabricar la tassa de les Festes de Maig, després que l'any passat es posés en marxa aquesta nova tradició. S'han fet 700 unitats i es podran adquirir a un preu de 4 euros. La tassa reprodueix la figura del dimoni que es cremarà la vigília de Sant Anastasi a la platja.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que les Festes de Maig d'enguany presenten un programa de qualitat. Garcia Albiol ha explicat que tot i que s'ha hagut de reduir el pressupost per una qüestió de necessària austeritat, "s'ha fet tot el possible per mantenir els actes tradicionals amb el mateix nivell que en anys anteriors".

La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado ha repassat les novetats que la programació presenta en aquesta edició 2013 i ha posat de relleu "la participació i la bona relació que hi ha hagut amb la Comissió de Festes de Badalona per organitzar alguns dels actes inclosos en la programació de les Festes de Maig".

Per la seva banda, el regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado, ha indicat que enguany el mocador solidari es podrà comprar a l'estand situat a la plaça de la Vila, a la planta baixa de l'edifici El Viver, i també als quioscos i papereries de la ciutat de l'Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i província.

Programació aquí