Castells després d’una llarga parada
Castells després d’una llarga parada

Castellers de Badalona/ Foto: 3d7 - 23/04/2013 04:18
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6270

Després de més d'un mes sense trepitjar les places, els castellers de Badalona han participat a la Jordiada de Cornellà convidats per la colla local. Diada que, després d'una llarga pausa, s'han pres com a banc de proves de cara a l'agenda atapeïda que tenen les properes setmanes. De fet, s'han portat moltes novetats a plaça.

Al ser únicament dues les colles participants i a l'estar dins d'una festa multidisciplinar al Parc de Can Mercader de la ciutat del Baix Llobregat, la diada ha començat a la una de la tarda en lloc del migdia i ho han fet amb un pilar de quatre estrenant enxaneta.

En primera ronda han tirat amunt un quatre de sis amb l'agulla amb novetat en un dels segons i dos dels terços. Castell molt aplomat i sense gaire moviment que s'ha carregat i descarregat de manera molt ràpida. Aquest castell està ja demanant un pis més per a les properes cites de la colla.

En segona ronda, també amb novetats, però aquest cop al pom de dalt, han fet enlairar un 3d7 que, tot i no patir a la carregada, en cap moment ha arribat a estar del tot parat. Una descarregada un xic descontrolada ha estat a punt de fer caure l'estructura a la sortida de dosos però l'estrebada ha estat ben treballada per la part inferior del tronc que és força experimentada.

A causa del fet que les dues ambulàncies presents a plaça han hagut de marxar i no es preveia que tornessin aviat, s'ha acordat per part de les dues colles renunciar a la tercera ronda i anar als pilars de comiat.

Els dos pilars de 4 finals no han comportat cap novetat digna de ser ressaltada.

D'aquesta manera, amb un castell de set més descarregat es valora que la feina feta va pel bon camí. Pel que fa a les properes diades dels badalonins,  els Micacos actuen el 28 d'abril a Vilafranca del Penedès i l'entrada a les Festes de Maig de la ciutat.

Els resultats de la diada d'avui han estat:

Castellers de Cornellà: 4d7 id3d7a i3d7a pd4
Castellers de Badalona: 4d6a 3d7 2pd4