Badalona participa en el Dia Internacional de Sensibilització vers el soroll
Badalona participa en el Dia Internacional de Sensibilització vers el soroll
L’Ajuntament està finalitzant la revisió del mapa estratègic de soroll, amb dades sobre els espais on es produeix la contaminació sonora
Redacción - 25/04/2013 05:54
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6294

L'Ajuntament de Badalona, a través de l'Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha participat aquest dimecres, 24 d'abril, a Sabadell, en la jornada de treball i reflexió que la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Sensibilització vers el Soroll 2013. La jornada està especialment orientada al sector de l'acústica i la gestió del soroll públic i privat.

L'Ajuntament de Badalona va aprovar el desembre de 2011 l'ordenança municipal de soroll i vibracions i el mapa de capacitat acústica, amb l'objectiu de regular les mesures i instruments municipals necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica. Des de llavors, l'Ajuntament treballa en el mapa estratègic de soroll que permetrà identificar les situacions que s'han de millorar. Tot plegat acabarà plasmat en un pla d'acció per a la millora de la qualitat acústica de la ciutat

Està previst que en les properes setmanes es finalitzi la revisió del mapa estratègic de soroll, amb una actualització del soroll de Badalona l'any 2012, tenint en compte que en els darrers anys s'han produït urbanitzacions i obres a la via pública que han pogut alterar els nivells sonors. També s'ha calculat la població exposada als diferents nivells de soroll que marca la normativa, i finalment el mapa de superacions de soroll que permet determinar quins carrers no s'ajusten al nivell sonor que li tocaria per la normativa i per tant caldria fixar mesures correctores.

Tota la informació sobre els diferents mapes de soroll es penjaran al web de l'Ajuntament per tal que tant la ciutadania com els promotors privats puguin conèixer els diferents nivells de soroll que s'han de complir a l'hora de construir, instal·lar una activitat o fer obres en una determinada zona.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha comentat que l'objectiu d'aquesta jornada és que "la població sigui conscient que s'ha de ser respectuós amb els veïns ja que la majoria de vegades els problemes de soroll en una ciutat tenen el seu origen en situacions de difícil convivència i veïnatge". Egea ha remarcat també la importància que té aquest tema "ja que hi ha estudis científics que posen de manifest els problemes de salut que causa el soroll en persones sotmeses a nivells sonors continus i elevats".