La nova biblioteca Canyadó-Casagemes es començarà a construir abans que s’acabi aquest any
La nova biblioteca Canyadó-Casagemes es començarà a construir abans que s’acabi aquest any
El projecte s’impulsa segons el govern local gràcies a l’acord assolit entre el Govern i el Grup municipal de Convergència i Unió; CiU diu que es fa gràcies a la seva pressió; el PSC afirma que el projecte és del seu mandat amb CiU i ERC
Redacción - 25/04/2013 06:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6295

A finals d'aquest any començaran les obres de construcció de la nova biblioteca Canyadó-Casagemes. Aquest nou equipament se situarà als baixos de l'edifici d'habitatges ubicat a la riera de Canyadó, cantonada amb el carrer d'Eduard Marquina.

El projecte de la nova biblioteca Canyadó-Casagemes s'impulsarà, segons l'Ajuntament, "gràcies a l'acord establert entre el Govern municipal i el Grup municipal de Convergència i Unió". La previsió és que el projecte sigui aprovat aquest estiu. La construcció d'aquest nou equipament, amb una superfície de 900 metres quadrats, comptarà amb un pressupost d'un milió d'euros i anirà a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que "l'acord establert amb el Grup municipal de CiU permetrà fer realitat un projecte que és prioritari per a la ciutat i que estava bloquejat des de fa anys ja que el PSC va preferir que els diners destinats a la construcció d'aquesta biblioteca es fessin servir per a l'enjardinament de la plaça de Pompeu Fabra".

La nova biblioteca Canyadó-Casagemes farà que la Xarxa Municipal de Biblioteques s'ampliï, passant dels 5 equipaments existents fins a 6. Badalona compta en l'actualitat amb cinc biblioteques públiques: Can Casacuberta, Llefià-Xavier Soto, Sant Roc, Lloreda i Pomar. L'Ajuntament és el titular de totes elles i la gestió la duu a terme en conveni amb la Diputació de Barcelona.

Reaccions

Pel que fa a CiU, Ferran Falcó ha destacat que aquest nou acord, s'ha produït quan fa una setmana CiU va iniciar una campanya amb 4.000 fulls informant els veïns sobre l'incompliment del compromís del govern. Falcó ha recordat que el projecte de la biblioteca de Canyadó es va acordar al principi del mandat entre CiU i el nou govern municipal, però que "per un oblit intencionat o un descuit incomprensible de l'alcalde va acabar caient de les prioritats del govern municipal". En aquest sentit, el líder de CiU ha dit que "l'important és que al final s'imposarà el sentit comú i Canyadó, un barri sense equipaments culturals de referència, tindrà definitivament la biblioteca que fa temps que reclama".

El PSC també es felicita de l'anunci fet pel govern municipal. Els socialistes afirmen que la biblioteca ja construïda i a manca d'equipar, és un projecte de l'anterior govern municipal de PSC, CiU i ERC que va decidir destinar el local que, per aprofitament urbanístic, la constructora dels pisos de la caserna de la Guàrdia Civil tenia que donar a l'Ajuntament, a la sisena biblioteca de Badalona.

Tot i la bona notícia, el PSC lamenta que en el comunicat oficial de l'Ajuntament, García Albiol continuï utilitzant "la mentida, les desqualificacions i l'atac al PSC fent servir per això mitjans públics". En paraules del president del grup municipal socialista, Jordi Serra: "per molt que el PP d'Albiol insisteixi en la mentida de contraposar la plaça Pompeu Fabra a la biblioteca de Canyadó-Casagemes, la realitat és que si avui no hi ha encara biblioteca és perquè el govern municipal ha preferit destinar els diners de la Diputació que haurien pogut condicionar i equipar la biblioteca a altres usos."

Fora de les picabaralles sobre l'autoria del projecte l'important és que el projecte comença a veure la llum.