Un centenar de treballadors es concentren davant de la seu de Basi contra l'ERO

Agencias - 24/04/2013 18:00
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6305

Un centenar de treballadors de Basi es concentra la tarda d'aquest dimecres davant de la seu de la companyia a Badalona en protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que la companyia ha presentat a començament d'abril després de perdre la llicència de fabricació de Lacoste a Espanya.

Segons han explicat fonts del comitè d'empresa, la companyia ha posat "moltes traves" per presentar als treballadors la documentació que acrediti la necessitat de reduir la plantilla.

El comitè ha plantejat al voltant de 75 prejubilacions, a més de reduir el màxim possible l'impacte de l'ERO, ja que afecta 188 treballadors i els treballadors consideren aquesta xifra "desmesurada" perquè suposa acomiadar el 44% de la plantilla, repartida entre els centres de Badalona i Barberà del Vallès (Barcelona).

Basi tenia la concessió del disseny, la fabricació i la comercialització d'articles de Lacoste a Espanya des del 1962, i ha cancel·lat la producció --després que Lacoste hagi eliminat la llicència de fabricació a Espanya-- però mantindrà la llicència de distribució.

La companyia, que té una plantilla de 495 treballadors, té la seu i una planta de producció a Badalona, a més d'un magatzem logístic a Barberà del Vallès i botigues repartides per tot Espanya