Comencen els actes del centenari de la creu de Montigalà amb la benedicció del terme el 3 de maig

Redacción - 29/04/2013 05:15
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6322

El proper 3 de maig, festivitat de Santa Elena i de la Creu de maig, es farà la benedicció del terme des de la creu Montigalà amb l'acompanyament del Cos de Portants del Sant Crist de Badalona. El punt de trobada serà a les 19.00 hores a l'església cremada del Sant Crist de Canyet (carrer Canyet-prolongació de Martí Pujol- cantonada carrer del Mas Felip) i s'iniciarà un recorregut a peu que portarà fins la creu de Montigalà.

La benedicció del terme és el primer dels actes que s'estan preparant per part de la Comissió organitzadora amb motiu del centenari de la creu de Montigalà, que s'escaurà el proper 28 de setembre. Aquell dia de l'any 1913 es va inaugurar la creu de pedra de Montigalà amb motiu de les festes Constantinianes, que van culminar amb una gran processó dues setmanes més tard, el 12 d'octubre i amb la benedicció de la creu el 19 d'octubre.

Properament i, segons els promotors, està previst obrir una pàgina especial a Facebook per tal que les persones interessades puguin publicar fotografies que tinguin al seu arxiu personal on sigui present la creu de Montigalà: excursions, activitats esportives, visites, celebracions, via crucis, sortides d'esplai i escola, aplecs de la senyera...

La participació ciutadana, afirmen, "és clau per poder construir la història gràfica i personal al voltant de la creu". A partir del material recollit es valorarà la possibilitat d'editar un llibre.

La resta d'actes commemoratius es realitzaran de cara a la segona quinzena de setembre amb una xerrada històrica, un via crucis poètic, una exposició fotogràfica i l'organització d'una caminada popular.