ICV-EUiA reclama un acte de reconeixement a les víctimes del bombardeig del 30 de juny de 1938
En un escrit dirigit a l’alcalde, el grup municipal d’ICV-EUiA proposa recordar els fets amb un acte ciutadà i la instal·lació d’un element escultòric i una placa explicativa, a la zona de La Llauna i la Plaça del gas
Redacción - 30/04/2013 03:47
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6336

ICV-EUiA reclama un acte de reconeixement a les víctimes del bombardeig feixista del 30 de juny de 1938. En un escrit dirigit a l’alcalde, el grup municipal d’ICV-EUiA proposa recordar els fets amb un acte ciutadà i la instal·lació d’un element escultòric i una placa explicativa, a la zona de La Llauna i la Plaça del gas.

Les bombes que van causar desenes de morts i ferits i van destruir més de 100 habitatges, es van concentrar a la zona del carrer Indústria i el barri del Progrés. Can Badrines, la Cros, el Cotonifici, la Campsa, el Gas i sobretot la Llauna en van patir els seus efectes, que van arribar fins la Cooperativa La Moral del carrer Güell i Ferrer. Al llarg de la Guerra Civil (1936-39), expliquen "van ser nombroses les víctimes de la nostra ciutat, però aquests bombardeigs van tenir una significació especial, per les conseqüències directes en la població civil".

Per això, Carles Sagués s'ha dirigit a l'alcalde per reclamar aquest reconeixement, "amb la voluntat de recuperar la memòria històrica i en aquest cas, recordar uns fets que cal vetllar perquè no es puguin repetir mai més. Considerem que caldria celebrar un acte de record a les víctimes i a les persones que en van patir qualsevol altre tipus de conseqüències" afirma Sagués al seu escrit.