La PAH Badalona pren la paraula en el ple municipal
La PAH Badalona pren la paraula en el ple municipal

Redacción - 02/05/2013 06:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=6356

La PAH Badalona ha pres la paraula en el ple municipal d'aquest dimarts. Ho ha fet per explicar la situació de cada vegada més famílies i demanar solucions, participació, transparència i optimització de recursos. Segons han explicat des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Badalona, cada dia són més les famílies que no poden pagar la hipoteca "aquesta setmana han vingut 28 famílies noves a buscar ajuda" i d'altres tantes que no poden pagar el lloguer". En el torn de paraula han explicat que a l'Estat Espanyol hi ha 3,5 milions d'habitatges buits i a Catalunya 400 mil i han llançat una pregunta al ple 'per què no sabem quants habitatges buits hi ha a Badalona?'

Des de la PAH van demanar mesures com que el govern local insti a ADIGSA a destinar a lloguer social els pisos buits que tenen a Badalona amb planxes metàl·liques a les portes, crear una borsa d'habitatge social, donar a conèixer el nombre de pisos buits, propietat dels bancs, que hi ha a la ciutat, una major coordinació de la comissió d'habitatge, i crear una taula de crisi.

Des del govern local han explicat que s'està treballant per solucionar aquesta greu problemàtica. Entre d'altres qüestions la regidora de Serveis Socials, Sònia Egea, va exposar diferents dades com per exemple les 400 famílies ateses amb ajuts econòmics durant l'any passat, amb un total de 215.000 euros destinats a aquest cas, com també, va fer referència als 43 habitatges de lloguer social cedides per entitats bancàries.

Aquest torn de paraula anava acompanyat d'una moció que va ser aprovada i que estava presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA i recolzada pel PSC que anava en la mateixa línia, de treballar per promoure creació de més habitatges socials i canviar les lleis per evitar tants pisos buits.